Clicky

 
Transport Online - Van den Bosch presenteert High Volume Temperature Controlled-tankcontainer

Van den Bosch presenteert High Volume Temperature Controlled-tankcontainer

Van den Bosch presenteert High Volume Temperature Controlled-tankcontainer
22-12-2020 19:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Logistiek dienstverlener Van den Bosch presenteert een nieuwe innovatie in vloeibaar bulktransport: de High Volume Temperature Controlled-tankcontainer. “Hiermee zetten we de volgende stap in geconditioneerd vervoer”, aldus Emiel van Haren, Operations Director division Liquid Food bij Van den Bosch.

De nieuwe tankcontainer heeft een inhoud van 29.000 liter en is specifiek ontwikkeld voor het intermodale transport van vloeibare levensmiddelen met een hoog soortelijk gewicht, zoals chocolade, glucose en sappen. “Door gebruik te maken van deze nieuwe tankcontainer met een capaciteit van 29.000 liter kunnen we tot 30 ton transporteren. Daarmee verhogen we de beladingsgraad en verminderen we het aantal transportbewegingen”, aldus Van Haren. “Ook is de container zeer goed geïsoleerd, wat het behoud van producttemperatuur onderweg bevordert. Dat maakt de container ideaal voor geconditioneerd vervoer, zowel verwarmd als gekoeld.”

Temperatuursensoren

De nieuwe container is uitgerust met GPS en geavanceerde temperatuursensoren, waarmee de actuele locatie, producttemperatuur en buitentemperatuur uitgelezen worden. Op basis van deze informatie wordt bepaald of het product onderweg gekoeld of juist verwarmd moet worden. Van Haren licht toe: “We maken gebruik van koel- en verwarmingsunits op strategische plekken in ons netwerk. Het grote voordeel is dat deze units niet langer op de container zélf gemonteerd worden, wat het gewicht van de container terugbrengt naar 3265 kilo en het laadvermogen vergroot tot 30 ton. Klanten kunnen de beschikbare informatie, zoals de locatie van de container, temperatuur en status van de verzegeling bovendien realtime raadplegen via ons klantportal FreightInsight.”

Groenere supply chains

Waar geconditioneerd vervoer van bederfelijke goederen nog vaak via de weg verloopt, brengt de nieuwe container de omschakeling naar intermodaal transport in een stroomversnelling. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de beladingsgraad en logistieke kosten, maar vermindert ook de C02-uitstoot. Van Haren: “Samen met sappenproducent Refresco hebben we onlangs een besparing van maar liefst vijftig procent op C02 kunnen realiseren door de omschakeling naar intermodaal transport. Dankzij de nieuwe container wordt dit zestig procent. Zo werken we samen met onze partners aan groenere supply chains.”

Ground level controlled

Net als de High Volume Ultra Light-tankcontainer die Van den Bosch in oktober presenteerde, is ook de High Volume Temperature Controlled-tankcontainer uitgerust met een onderbediend mechanisme. Niet alleen de luchtleiding, maar ook de verzegeling wordt voortaan eenvoudig bediend via een kraan in de uitloopkist. Van Haren: “De ontwikkeling van ground level controlled-equipment is een nieuwe stap om onnodig werken op hoogte en alle risico’s van dien te voorkomen. Ook optimaliseren we de verzegelbaarheid door van twee naar slechts één verzegelpunt op de container te gaan. Als het gaat om equipmentinnovatie staan we nooit stil. We blijven ontwikkelen om slimme innovaties in de praktijk te brengen, onze klanten nog beter te bedienen en de ‘status quo’ in bulktransport te verleggen.”

De High Volume Temperature Controlled-tankcontainers worden eind 2020 geleverd in een eerste serie van 10 stuks door producent Van Hool. In 2021 wordt de tweede serie van vijftig stuks verwacht.

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden