Clicky

 
Transport Online - Reizen uit VK en Zuid-Afrika kan snel weer bij negatieve test

Reizen uit VK en Zuid-Afrika kan snel weer bij negatieve test

Reizen uit VK en Zuid-Afrika kan snel weer bij negatieve test
22-12-2020 17:30 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Na het tonen van een negatieve coronatest mogen reizigers binnenkort weer vanuit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika naar Nederland, laat Minister Stef Blok (Buitenlandse zaken) dinsdag weten. Wel moeten de reizigers bij terugkeer tien dagen in quarantaine. Dinsdagmiddag wordt met de vervoerders afgestemd wanneer zij kunnen beginnen met het controleren van de testen.

Of reizigers uit die landen voor de kerst thuis zijn, is nog niet duidelijk. "Het is natuurlijk onze inzet," zegt Blok. Hij wil eerst met de vliegmaatschappijen en veerdiensten overleggen. Die vragen al om negatieve testuitslagen, maar dan voor reizigers met paspoorten van landen buiten de Europese Unie. "We zijn echt van hen afhankelijk om te horen hoe snel ze dit ook in kunnen regelen voor vluchten vanuit het VK."

Transportminister Cora van Nieuwenhuizen erkent dat de quarantaine van tien dagen bij thuiskomst niet kan worden afgedwongen. "Maar het hoort er wel echt bij", zegt zij. "Dat is gedrag dat we mogen verwachten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions