Clicky


 


Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen: verplichte quarantaine & coronatest bij recent verblijf in VK of Zuid-Afrika

Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen: verplichte quarantaine & coronatest bij recent verblijf in VK of Zuid-Afrika
22-12-2020 13:23 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Mensen die de laatste tien dagen in het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika zijn geweest en naar de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen (NWR) gaan, moeten tien dagen in quarantaine. Dat meldt TLN in haar Corona-liveblog. Het tellen van de tien dagen begint op de dag dat Groot-Brittannië of Zuid Afrika is verlaten.

De persoon moet contact opnemen met het verantwoordelijke gezondheidsbureau (Gesundheitsamt) en moet binnen 24 uur na aankomst in NRW een eerste coronatest ondergaan. Na vijf dagen moet er een tweede coronatest worden gedaan. Als beide testen negatief zijn, komt er een einde aan de quarantaineperiode. Deze nieuwe aangescherpte regeling is vandaag, dinsdag 22 december, ingegaan.

Wat betekent dit voor beroepschauffeurs die de afgelopen 10 dagen in het VK of Zuid-Afrika zijn geweest?

Personen die beroepsmatig goederen vervoeren over de weg, per trein, boot of vliegtuig, moeten zich bij aankomst in NRW laten testen als ze van plan zijn het voertuig langer dan 30 minuten te verlaten.

Let op: Als er geen negatief testresultaat beschikbaar is, mogen zij het vervoermiddel niet zonder mondkapje verlaten. Het gezondheidsbureau moet op de hoogte worden gesteld zodra de chauffeur meer dan 48 uur in NRW verblijft.

Transit

Bij transit door NRW is de chauffeur vrijgesteld van deze verscherpte maatregel. Nederlandse chauffeurs hebben dus alleen met deze verscherpte maatregelen te maken wanneer ze de laatste tien dagen voor aankomst in NRW in Groot-Brittannië of Zuid-Afrika zijn geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions