Transport Online - Speciale chartervluchten voor deelnemers Dakar Rally naar Djedda

Speciale chartervluchten voor deelnemers Dakar Rally naar Djedda

Speciale chartervluchten voor deelnemers Dakar Rally naar Djedda
22-12-2020 10:03 | Algemeen | auteur ANP/BELGA

PARIJS - Organisator ASO zet speciale chartervluchten in om alle deelnemers aan de Dakar Rally tijdig aan de start in de Saudi-Arabische stad Djedda te krijgen. De maatregel is genomen omdat het land een vliegverbod voor alle landen heeft ingevoerd vanwege de coronapandemie.

ASO krijgt de vluchten naar Saudi-Arabië omdat het toestemming heeft van het ministerie van Sport. Het land wil graag dat de beroemde woestijnrally, die voor de tweede keer in het Midden-Oosten is, doorgaat. De rally begint op 3 januari en duurt tot en met 15 januari. Er hebben zich ook weer Nederlanders ingeschreven, maar wel minder dan in voorgaande jaren.

De Franse organisatie, dezelfde als van de Tour de France, heeft alle deelnemers een brief gestuurd om ze gerust te stellen. Ze kunnen zich aanmelden voor een chartervlucht.

De voertuigen, in totaal 679 stuks, zijn begin december ingescheept in Marseille en zullen als het goed is vlak voor de jaarwisseling aankomen in de haven van Djedda. De trucks van Kamaz, die al jaren de rally domineren, zijn in konvooi van Rusland onderweg naar Saudi-Arabië.

Bekende Nederlandse deelnemers zijn Bernhard Ten Brinke, Erik van Loon en de broers Tim en Tom Coronel bij de auto's.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions