Clicky

 
Transport Online - Wielklem voor vrachtwagen met meerdere gebreken [+foto's]

Wielklem voor vrachtwagen met meerdere gebreken

Wielklem voor vrachtwagen met meerdere gebreken [+foto's]
21-12-2020 19:37 | Overtredingen | auteur Redactie

BAD KLOSTERLAUSNITZ - De Duitse politie haalde maandag op de A9 in de richting van Berlijn een vrachtwagen van de weg. Op de oplegger waren drie vrachtwagen trekkers geladen met nogal gebrekkige ladingzekering.

Bij controle van de vrachtwagen vond de politie nog meer ernstige gebreken en de vrachtwagen werd daarom naar een gespecialiseerde werkplaats gereden voor verdere inspectie.

Onder andere de remleidingen waren niet in orde, het chassis en de carrosserie van het voertuig waren op verschillende plaatsen gebarsten of gebroken.  Het voertuig verloor een aanzienlijke hoeveelheid olie en diesel en een deel van de verlichtingsapparatuur werkte niet.

De verdere rit werd verboden. De vrachtwagen werd direct 'aan de ketting' gelegd totdat de verkeersveiligheid door de eigenaar van de vrachtwagen was hersteld of dat het voertuig was weggesleept.

De eigenaar van de vrachtwagen kreeg een boete van 540 euro. De chauffeur kreeg een boete van 200 euro en er is een onderzoek ingesteld nadat er ook significante overtredingen van de rij- en rusttijden werden geconstateerd.

Maandag stuurde het bedrijf van de eigenaar twee vrachtwagens met opleggers om de lading van de eerste vrachtwagen op te halen en de defecte vrachtwagen zelf te vervoeren. Zelfs bij de vervangende voertuigen vonden de agenten opnieuw defecten in het remsysteem. Ook deze defecten moesten eerst worden opgelost voordat het transport voortgezet mocht worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions