Clicky

 
Transport Online - Noodbevel in Velsen-Noord vanwege vuurwerkoverlast door jeugd

Noodbevel in Velsen-Noord vanwege vuurwerkoverlast door jeugd

Noodbevel in Velsen-Noord vanwege vuurwerkoverlast door jeugd
21-12-2020 19:27 | Binnenland | auteur ANP

VELSEN-NOORD - In het Noord-Hollandse Velsen-Noord is door burgemeester Frank Dales een noodbevel afgegeven vanwege vuurwerkoverlast, meldt de politie. Volgens de politie is er sprake van "massaal vuurwerk gooiende jeugd" en zijn er aanhoudingen verricht. Er is veel politie op de been vanwege de overlast en ook de Mobiele Eenheid is ingezet. Inwoners wordt opgeroepen niet zonder noodzaak naar buiten te gaan. "Blijf binnen als er geen aanleiding is om op straat te zijn."

De gemeente Velsen laat op Twitter weten dat een groep van ongeveer veertig jongeren zwaar vuurwerk en glas naar de politie gooit. "De politie kan zijn werk nu niet veilig uitvoeren", aldus de gemeente. "Vandaar dat er een noodbevel is afgegeven." Het noodbevel is specifiek van toepassing op de groep die overlast veroorzaakt. "De politie treedt nu op en versterking is onderweg."

De groep verzamelde zich maandagmiddag in de omgeving van het Stratingplantsoen, licht een politiewoordvoerder toe. Regionale media meldden dat de jongeren bijeenkwamen om te demonstreren tegen het vuurwerkverbod, maar de politie kon dat niet bevestigen.

"We hebben een oproep op sociale media gezien dat ze om 17.00 uur bij elkaar wilden komen", aldus de woordvoerder. "Ze kwamen uiteindelijk ook en gingen vuurwerk gooien. Inmiddels zijn ze verspreid en is een aantal al weggegaan. Het begint rustiger te worden."

Een supermarkt aan de Wijkerstraatweg is in overleg met de politie dichtgegaan, nadat er vuurwerk naar binnen werd gegooid. De politie kon nog niet zeggen hoeveel aanhoudingen er zijn verricht. De jongeren vernielden een aantal hekken, verkeersborden en een kerstboom, aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats