Clicky


Broekman Logistics neemt Ipsen Logistics’ freight forwarding activiteiten over

Broekman Logistics neemt Ipsen Logistics’ freight forwarding activiteiten over
21-12-2020 17:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Broekman Logistics, de wereldwijde leverancier van supply chain-oplossingen, met haar hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in logistieke hotspots in Zuid-Azië en Noordwest- en Centraal-Europa, kondigt de overname aan van de Belgische activiteiten van freight forwarder Ipsen Logistics. Met deze overname verstevigt Broekman Logistics haar marktleiderschap in complete supply chain-oplossingen in de Benelux.

Versterken van de locale voetafdruk in de Belgische markt

Na de overname van chemische warehousing-activiteiten in de haven van Antwerpen eind 2018, versterkt Broekman Logistics haar positie op de Belgische markt verder door de expeditie-activiteiten van Ipsen Logistics over te nemen. Ipsen Logistics is een full-service freight forwarding specialist met activiteiten in belangrijke markten met topaccounts die eveneens door Broekman Logistics worden bediend: heavy lift en projectlading, chemie- en farma en industriële- en bouwmachines.

Het team van zeven forwarding specialisten zal volledig geïntegreerd worden in de Belgische organisatie en vanaf 21 december 2020 onder de vlag van Broekman Logistics opereren.

Warm welkom

“Deze stap past naadloos in onze bedrijfsstrategie van marktleiderschap in gerichte industrieën en sterke aanwezigheid in geselecteerde geografische gebieden", aldus Rik Pek, Managing Director van Broekman Logistics. "Ons wereldwijde netwerk van vestigingen stelt ons in staat om aan Ipsens klanten een uitgebreid scala aan diensten aan te bieden voor hun wereldwijde toeleveringsketens, ook zullen partners profiteren van betrouwbare diensten en een sterke focus op operationele excellentie.”

“We kijken ernaar uit om deel uit te maken van Broekman Logistics”, voegt Johan Proost, General Manager bij Ipsen Logistics toe. "Broekman Logistics heeft bewezen een ambitieuze speler te zijn op de Belgische markt, en we hebben er het volste vertrouwen in dat we met een vlotte en snelle integratie met de bestaande expeditie- en warehousing-activiteiten in de Antwerpse regio gebruik kunnen maken van de synergiën die zullen ontstaan.”

“De overname moet gezien worden in het licht van het bouwen op sterke wereldwijde partnerschappen, het optimaliseren van onze Global Reach en tegelijkertijd het versterken van onze Personal Touch door onze lokale voetafdruk in de Antwerpse regio uit te breiden.” Rik Pek besluit: “We verwelkomen de expertise en ervaring van de medewerkers van Ipsen België in onze organisatie en heten hen van harte welkom met de welbekende Personal Touch!”