Clicky

 
Transport Online - FNV en TLN: Kabinet, zorg dat onze vrachtwagenchauffeurs thuis kerst kunnen vieren

FNV en TLN: Kabinet, zorg dat onze vrachtwagenchauffeurs thuis kerst kunnen vieren

FNV en TLN: Kabinet, zorg dat onze vrachtwagenchauffeurs thuis kerst kunnen vieren
21-12-2020 12:36 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER/UTRECHT - Het kabinet moet alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat vrachtwagenchauffeurs die vastzitten in het Verenigd Koninkrijk voor de kerst weer thuis zijn. Deze dringende oproep doen de FNV en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Veel chauffeurs staan in lange files voor de veerboten en de kanaaltunnel. Zij dreigen in het Verenigd Koninkrijk te moeten blijven door de maatregelen tegen het gemuteerde coronavirus dat daar is ontdekt.

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Het is ons er alles aan gelegen dat deze mensen zo snel mogelijk aan deze kant van het Kanaal komen, zodat ze met hun families de feestdagen kunnen vieren. Wij vinden ook dat de chauffeurs alleen moeten kunnen afreizen richting Groot-Brittannië als ze van de Rijksoverheid de garantie krijgen dat dit op een normale manier gebeurt."

Eén belang: dat van de chauffeurs

Jan Boeve, directeur TLN: "Uiteraard trekken wij hierin gemeenschappelijk op. Er zijn op dit vlak geen tegengestelde belangen. We hebben samen maar één belang: dat van de chauffeurs."

Gisteravond laat maakte het kabinet bekend dat veerdiensten vanuit het Verenigd Koninkrijk geen passagiers meer mogen vervoeren. "De ferries kunnen in de havens van het havengebied Rotterdam en IJmuiden wel terecht met vrachtwagens en de chauffeurs. De burgemeesters van Rotterdam en Velsen hebben dit besluit vanavond op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) genomen", aldus de overheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden