Clicky

 Ferryterminal DFDS: nog geen problemen door Verenigd Koninkrijk

Ferryterminal DFDS: nog geen problemen door Verenigd Koninkrijk
21-12-2020 12:10 | Transport | auteur ANP

VLAARDINGEN - Ferryterminal DFDS heeft bij de vrachtdienstverlening nog geen problemen van de reisbeperkingen naar het Verenigd Koninkrijk vanwege de zeer besmettelijke variant van het coronavirus die daar rondgaat. De vrachtschepen tussen de havens in Vlaardingen en IJmuiden en het Britse Immingham, Felixstowe en Newcastle kunnen door blijven varen.

Volgens DFDS mogen vrachtwagenchauffeurs nog wel transport vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en andersom begeleiden per boot. Er is volgens Lucien Stötefalk, hoofd dienstverlening tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland van DFDS, geen sprake van vrachtwagenchauffeurs die in de ferryterminals van DFDS in Nederland moeten blijven of die in het Verenigd Koninkrijk achterblijven.

"Wij hebben geen grote bewegingen van chauffeurs op onze schepen. Er mogen maar twaalf chauffeurs per schip de oversteek maken en die plekken zijn volgeboekt door reguliere klanten. Men moet altijd een boeking hebben om de terminal op te mogen", aldus Stötefalk.

Daarnaast nam vanwege de kerstperiode de drukte al af in de terminal, vertelt Stötefalk. "De meeste chauffeurs, zowel binnen- als buitenlands, zijn al richting huis. De volumes nemen af vanwege de sluitingen van fabrieken voor de kerst. De havens staan vol, maar de doorstroom is nog goed." Sinds enkele weken werd er ook meer geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk vanwege het opbouwen van extra voorraden vanwege de brexit.

Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) raadt alle transport naar het Verenigd Koninkrijk af tot duidelijk is wat de gevolgen zijn voor de transportsector. Er wordt op hoog niveau overlegd, aldus de vereniging.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions