Transport Online - Overzicht: landen die vliegverkeer uit VK weren

Overzicht: landen die vliegverkeer uit VK weren

Overzicht: landen die vliegverkeer uit VK weren
21-12-2020 11:50 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/AFP/RTR/DPA

LONDEN - Steeds meer landen weren reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, omdat daar een nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken. Nederland liet zondag het vliegverkeer vanuit Groot-Brittannië stilleggen en de lijst met landen die dat voorbeeld volgen, blijft groeien. Het gaat tot dusver om de volgende landen en gebieden:

België: De Belgische regering liet zondag vanaf middernacht alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk stilleggen. Ook de treinen van Eurostar vanuit Londen mogen België niet meer in. Het inreisverbod is in eerste instantie 24 uur van kracht.

Frankrijk: De Franse autoriteiten hebben al het reisverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk vanaf middernacht voor 48 uur laten stilleggen. Die maatregel heeft ook betrekking op iedereen die goederen vervoert "over de weg en via de lucht, zee of rails".

De periode van 48 uur moet de EU in de gelegenheid stellen met een gecoördineerde reactie te komen, aldus het kantoor van premier Jean Castex. Het reisverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk zou dan op termijn weer hervat kunnen worden met "een testplicht bij vertrek".

Duitsland: Duitsland heeft het vliegverkeer ook stilgelegd. Die maatregel is van kracht tot het eind van het jaar. Vrachtverkeer via de lucht wordt uitgezonderd.

Italië: De Italiaanse minister Roberto Speranza (Volksgezondheid) maakte bekend dat hij een decreet had getekend "dat vluchten vanuit Groot-Brittannië verbiedt". Reizigers die daar in de laatste 14 dagen zijn geweest, komen Italië volgens de minister ook niet meer in.

Turkije: Turkije heeft aangekondigd vluchten te verbieden uit meerdere landen waar nieuwe coronavarianten zijn aangetroffen. Het gaat naast het Verenigd Koninkrijk om Denemarken, Nederland en Zuid-Afrika.

Andere Europese landen: Denemarken, Kroatië en Noorwegen lieten de vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk voor 48 uur opschorten. Finland en Roemenië deden dat voor twee weken en Zwitserland voor onbepaalde tijd, Bulgarije laat het vliegverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk tot eind januari stilleggen.

Israël: Israël weert buitenlandse reizigers die uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika komen. Israëlische burgers moeten na terugkeer in quarantaine.

Iran: Iran laat het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk twee weken opschorten.

Saudi-Arabië: Het islamitische koninkrijk neemt verregaande maatregelen en legt het internationale reisverkeer helemaal stil. Het gaat niet alleen om vluchten, ook op land en zee gaan de grenzen dicht. Die maatregelen blijven volgens staatsmedia zeker een week van kracht.

Hongkong: De voormalige Britse kroonkolonie verbiedt vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk na maandag. Reizigers die de afgelopen 14 dagen meer dan twee uur hebben doorgebracht in Groot-Brittannië, komen de Aziatische metropool volgens lokale media ook niet meer in. Die maatregel zou ook inwoners van Hongkong treffen.

India: Ook de voormalige Britse kolonie India laat het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk stilleggen. "Vanwege de huidige situatie in het VK, heeft de regering van India besloten dat alle vluchten vanuit het VK naar India worden opgeschort tot 31 december", meldt het ministerie van Luchtvaart.

Canada: De Canadese premier Justin Trudeau maakte bekend dat het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk voor 72 uur wordt stilgelegd. Reizigers die kort voor het ingaan van dat vliegverbod waren gearriveerd, krijgen te maken met extra controlemaatregelen.

Latijns-Amerika: Ook in Latijns-Amerika groeit het aantal landen dat vluchten weert. Het gaat om Argentinië, Chili, Colombia en Peru.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions