Transport Online - Kabinet rekent op 'zelfredzaamheid' Nederlanders in VK

Kabinet rekent op 'zelfredzaamheid' Nederlanders in VK

Kabinet rekent op 'zelfredzaamheid' Nederlanders in VK
21-12-2020 11:41 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan alleen in echt schrijnende gevallen wellicht iets betekenen voor Nederlanders die door nieuwe reisbeperkingen gestrand zijn in het Verenigd Koninkrijk. "Het kabinet gaat uit van zelfredzaamheid", zegt een woordvoerder.

Het kabinet raadt al sinds begin november dringend aan alleen naar het buitenland te reizen als dat echt noodzakelijk is. Dat advies is ingesteld juist voor situaties als deze, waarbij voor een land plotseling strenge beperkingen gaan gelden, aldus de woordvoerder.

De kans dat gestrande mensen snel terug kunnen naar Nederland is heel erg klein. Ook Buitenlandse Zaken kan niet om de inreisbeperkingen heen die zijn ingesteld om te voorkomen dat een mogelijk besmettelijkere mutant van het coronavirus verder wordt geïmporteerd.

Wat precies wordt verstaan onder schrijnende gevallen, kan de woordvoerder niet precies zeggen. Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die medische problemen hebben of die geen geld hebben voor onderdak. Buitenlandse Zaken kan hen met "consulaire bijstand" wellicht helpen beter hun weg te vinden in het land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions