Clicky


Honderden werknemers Amazon leggen werk neer in Duitsland

Honderden werknemers Amazon leggen werk neer in Duitsland
21-12-2020 11:32 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BIELEFELD - In meerdere Duitse vestigingen van webwinkelconcern Amazon zijn maandag werkonderbrekingen uitgebroken te midden van de kerstdrukte. Zo zijn ongeveer 800 werknemers op locaties in Rheinberg en Werne weggelopen van hun bezigheden vanwege een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Het is nog niet duidelijk of de acties ook gevolgen kunnen hebben voor de bezorging van Amazon-artikelen in Nederland.

Boze Duitse medewerkers van Amazon hebben ook al aangekondigd dat ze van plan zijn om tot kerstavond op donderdag niet meer te werken. Amazon verwacht voorlopig nog geen grote verstoringen in de leveringen, omdat het merendeel van het personeel nog gewoon aan het werk is. De distributie van goederen voor Nederland wordt normaal ook gerund vanuit een distributiecentrum in Duitsland.

Bij Amazon is het momenteel veel drukker dan normaal. Door de massale winkelsluitingen vanwege de virusuitbraak, kunnen veel mensen hun kerstcadeautjes eigenlijk alleen nog maar online kopen.

Tegelijk speelt er een conflict met vakbond Verdi. Die heeft opgeroepen tot een staking om Amazon ertoe te brengen een loonovereenkomst te erkennen die van toepassing is op kleine bedrijven en bezorgbedrijven in Duitsland. De Duitse bond roept ook op tot betere arbeidsomstandigheden. Amazon vindt echter dat zijn werknemers profiteren van "uitstekende salarissen, uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden en uitstekende carrièremogelijkheden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats