Clicky


Montea ontwikkelt dc op Logistiek Park A12 en koopt bedrijventerrein in Echt

Montea ontwikkelt dc op Logistiek Park A12 en koopt bedrijventerrein in Echt
21-12-2020 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WADDINXVEEN/ECHT - Montea start de ontwikkeling van 50.000 m² logistiek vastgoed op Logistiek Park A12 te Waddinxveen. Daarnaast heeft Montea een bedrijventerrein van ca. 120.000 m² verworven dat voor een lange termijn is verhuurd. In totaal gaat het om een investering van € 63 miljoen.

Logistiek Park A12

In augustus heeft Montea een terrein met een totale oppervlakte van 120.000 m² te Waddinxveen verworven. Montea start met de bouw van de eerste fase met een distributiecentrum van 50.000 m². Het distributiecentrum ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad. Ook in dit project wordt de nadruk gelegd op een duurzame ontwikkeling: het gebouw wordt gasloos, regenwater zal worden hergebruikt en het dak wordt uitgerust met zonnepanelen. HBM Machines B.V. tekende als eerste huurder een huurovereenkomst voor een vaste periode van 10 jaar voor 36.000 m² in deze ontwikkeling.

HBM Machines B.V. is ruim 40 jaar actief in de metaal- en houtbewerking. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort. HBM biedt een zeer ruim assortiment op het gebied van metaalbewerkingsmachines en toebehoren aan.

Voor het resterende gedeelte van 14.000 m² in deze eerste fase is Montea vandaag reeds in gesprek met verschillende kandidaat-huurders. Het nieuwe project zal naar verwachting in het 4de kwartaal van 2021 operationeel zijn.

Jasper van Orden, CEO HBM Machines: “We kunnen niet wachten om het nieuwe pand in gebruik te gaan nemen. Dit betekent voor HBM Machines een enorm stap voorwaarts, op een prachtige locatie die zeer goed bereikbaar is.”

HBM Machines B.V. is in deze transactie bijgestaan door 3Stone Real Estate, Montea door Cushman & Wakefield en Hemwood. Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Remmers B.V. naar een ontwerp van Pauwert Architectuur B.V.

Echt

Montea kocht eveneens een terrein gelegen tussen de A2 en het Julianakanaal bij de afslag Echt. Het terrein is volledig verhuurd op basis van een triple-net huurovereenkomst met een looptijd van 15 jaar. Het terrein heeft een totale oppervlakte van ca. 120.000 m², een significante uitbreiding van de “yielding” landbank en dus het toekomstig ontwikkelingspotentieel van Montea.

De huurder is een bedrijf werkzaam op het gebied van handel in natuursteen en keramiek. Verkoper werd in deze transactie geadviseerd door EPAC Property Counselors en Rechtstaete. Montea is bijgestaan door 1530 Real Estate en Hemwood.

Hylcke Okkinga, Directeur Nederland: “Wij zijn blij zulke mooie bedrijven als huurder te mogen verwelkomen. Net als Montea hebben zij een lange termijnvisie en hechten zij belang aan duurzaamheid”.

Samen vertegenwoordigen deze investeringen een investeringswaarde van € 63 miljoen, met een gemiddeld aanvangsrendement bij volledige verhuring van 6,0%. De portefeuille van Montea stijgt hiermee boven € 1,3 miljard. Het groeiplan van Montea voorziet een groei van de portefeuille naar € 1,45 miljard tegen eind 2021. Gezien de lange looptijden verbeteren deze contracten de gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten in de portefeuille, op hun eerste vervaldag naar 7,9 jaar (exclusief zonnepanelen).