Transport Online - Tientallen mensen uit Londen vast op luchthaven Hannover

Tientallen mensen uit Londen vast op luchthaven Hannover

Tientallen mensen uit Londen vast op luchthaven Hannover
21-12-2020 09:00 | Buitenland | auteur ANP

HANNOVER - Vliegtuigpassagiers die vanuit Londen zondagavond aankwamen op de luchthaven van Hannover zitten daar vast tot ze de testuitslag van hun coronatest krijgen. Volgens de krant Die Welt verblijven de 63 mensen in een hal op het vliegveld. Er zijn daar ook veldbedden geplaatst.

Duitsland legde net als andere landen een inreisverbod op aan mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk komen, vanwege een gemuteerde vorm van het coronavirus. Die vorm zou 70 procent meer besmettelijk zijn volgens de Britse regering.

De passagiers zijn zondagavond direct getest en de autoriteiten hopen dat de uitslag maandag al binnenkomt. De meeste mensen reageerden volgens de krant erg redelijk en snapten alle voorzorgsmaatregelen. Een passagier wilde direct terugvliegen naar Londen.

De autoriteiten willen voorkomen dat het virus in Nedersaksen, een deelstaat die grenst aan Nederland, opduikt. Voor zover bekend zijn er nog geen gevallen van de gemuteerde Britse coronavariant opgedoken in Duitsland. Nederland heeft een bekend geval.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen