Transport Online - Frankrijk legt al het verkeer vanuit Verenigd Koninkrijk stil [UPDATE]

Frankrijk legt al het verkeer vanuit Verenigd Koninkrijk stil [UPDATE]

Frankrijk legt al het verkeer vanuit Verenigd Koninkrijk stil [UPDATE]
20-12-2020 19:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie/ANP/RTR/AFP

PARIJS - [update 22:17 uur] Frankrijk legt vanaf middernacht al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk 48 uur stil in verband met de meer besmettelijke coronavariant die daar rondgaat. De maatregel geldt voor alle mensen en alle transportmiddelen, maakte premier Jean Castex bekend. De maatregel geldt ook voor vrachtverkeer. Eurotunnel zal in elk geval sluiten.

De periode van 48 uur wordt gebruikt om met andere EU-landen de risico's te beoordelen en overeenstemming te vinden over een mogelijk nieuw testregime. De gemuteerde variant is volgens de Britse regering veel besmettelijker. Voor Franse staatsburgers die na de 48 uur naar Frankrijk willen, wordt naar een oplossing gezocht. Ze moeten sowieso een PCR-coronatest laten uitvoeren.

De Eurotunnel gaat om 23.00 dicht en blijft 48 uur gesloten. Vanaf vanavond is het niet meer mogelijk om via de tunnel Frankrijk te bereiken. De tunnel sluit ook voor het vrachtverkeer. Dat maakte Eurotunnel zondagavond bekend. Vrachtverkeer wordt geadviseerd om na 23.00 uur niet meer richting Dover te rijden.

Ferries

Ook passagiers van ferry's uit het Verenigd Koninkrijk zijn niet meer welkom in Nederland vanwege de nieuwe variant van het coronavirus. Dat hebben ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur), Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie) laten weten aan de Tweede Kamer.

Het vrachtverkeer en chauffeurs van vrachtwagens zijn uitgezonderd van het verbod. Net als het vliegverbod geldt de maatregel ten minste tot 1 januari 2021.

DFDS heeft zondagavond laten weten restricties van de Nederlandse regering te hebben gekregen en de afvaart van Newcastle naar IJmuiden is geannuleerd. Voor deze afvaart waren zo'n 136 personen geboekt.

DFDS meldt dat vanwege restricties van de Franse overheid passagiers vanaf middernacht voor ten minste 48 uur Frankrijk niet binnenkomen mogen.

Laatste afvaart:

Dover-Calais om 21.35 uur
Dover-Duinkerken om 22.45 uur
Newhaven-Dieppe om 23.00 uur

Routes naar het UK gaan door voor ro-ro vracht en inwoners van het UK.

Een woordvoerder van Stena Line kon zondagavond niet zeggen hoeveel passagiers er noodgedwongen in het VK moeten blijven. "We hebben zojuist gehoord dat met onmiddellijke ingang geen personenvervoer meer is toegestaan."

Hij benadrukte dat het vrachtvervoer vooralsnog nog wel gewoon doorgaat.

Vliegverkeer

Ook landen buiten Europa weren vliegverkeer uit het VK. Iran doet dat bijvoorbeeld voor twee weken en in El Salvador zijn mensen die de afgelopen 30 dagen in het VK zijn geweest niet welkom. Ook Turkije heeft een verbod ingevoerd op vluchten uit het VK. Daar zijn ook geen vliegtuigen uit Nederland welkom, omdat in ons land eveneens de variant is aangetroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen