Transport Online - Ferries tussen Nederland en Groot-Brittannië blijven varen

Ferries tussen Nederland en Groot-Brittannië blijven varen

Ferries tussen Nederland en Groot-Brittannië blijven varen
20-12-2020 14:11 | Algemeen | auteur ANP

HOEK VAN HOLLAND - Ferries tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk blijven volgens schema varen, ondanks de nieuwe variant van het coronavirus die in Groot-Brittannië is ontdekt. Woordvoerders van ferrymaatschappijen Stena Line en DFDS laten weten dat ze vanuit de overheid geen bevel hebben gekregen om de scheepsverbindingen stop te zetten.

De ferries zijn er niet alleen voor passagiers, maar vervoeren ook veel vracht. "Er gaan de laatste tijd nog maar heel weinig passagiers mee op onze dienst tussen IJmuiden en Newcastle", geeft de zegsman van DFDS aan. Ook bij Stena Line, die vaart tussen Hoek van Holland en Harwich, zijn de reizigersaantallen door de virusuitbraak flink afgenomen. "En er gelden al hele strikte maatregelen. Zo zijn de restaurants op de schepen gesloten." Door dat laatste is de capaciteit van de schepen nu ook een stuk beperkter.

Wie nog een ticket wil boeken om van de Britse eilanden terug te varen naar Nederland, moet goed zoeken. Op de website van Stena Line zijn veel afvaarten in de komende periode uitverkocht. Bij DFDS en P&O Ferries, met een route van Hull naar Rotterdam, zijn komende dagen nog wel overtochten te boeken. Overigens raadt de overheid Nederlanders die nu in het Verenigd Koninkrijk zitten, af om terug te keren naar Nederland. Het advies om alleen te reizen indien strikt noodzakelijk, geldt ook voor deze groep, benadrukte het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in Nederland. Om verdere verspreiding van de nieuwe variant te voorkomen heeft het kabinet een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook kunnen er voorlopig geen treinen meer rijden. De Belgische regering heeft aangegeven dat de Eurostar vanuit Londen België niet meer in mag. Mogelijk wordt dat besluit maandag nog herzien.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen