Transport Online - België weert vliegtuigen en treinen uit Verenigd Koninkrijk

België weert vliegtuigen en treinen uit Verenigd Koninkrijk

België weert vliegtuigen en treinen uit Verenigd Koninkrijk
20-12-2020 12:12 | Buitenland | auteur ANP/BELGA/AFP

BRUSSEL  - In navolging van Nederland verbiedt ook de Belgische regering alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook de treinen van Eurostar vanuit Londen mogen België niet meer in. Het inreisverbod gaat zondag om middernacht in en is in eerste instantie 24 uur van kracht, melden Belgische media.

Premier Alexander De Croo heeft de maatregelen genomen om verdere verspreiding van een nieuwe variant van het coronavirus te voorkomen. De variant die in Engeland om zich heen grijpt is waarschijnlijk veel besmettelijker dan eerdere versies van het virus.

De Belgische maatregel geldt voorlopig slechts een etmaal. In die tijd bespreken wetenschappers en de regering de stand van zaken. "Er zijn nog heel veel vragen. We hebben daarover nog geen sluitend antwoord", aldus De Croo. Mensen die zondag aankomen in België moeten in quarantaine, meldt de VRT. "België is intussen ook in overleg met Frankrijk, om toe te zien op het grensverkeer. In afwachting van het resultaat daarvan komen ook daar extra controles", aldus de Vlaamse publieke omroep.

De Duitse regering overweegt ook een inreisverbod voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, zei een bron rond de regering zondag. Mogelijk gaat Duitsland ook vluchten uit Zuid-Afrika weren vanwege de coronarisico's. Ook Frankrijk denkt over het opschorten van vluchten uit het Verenigd Koninkrijk, meldt tv-zender BFM. Treinen van de andere kant van het Kanaal zouden Frankrijk ook niet meer in mogen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen