Transport Online - Brussels Airport: geen vluchten uit Verenigd Koninkrijk omgeleid

Brussels Airport: geen vluchten uit Verenigd Koninkrijk omgeleid

Brussels Airport: geen vluchten uit Verenigd Koninkrijk omgeleid
20-12-2020 09:11 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Brussels Airport merkt nog geen gevolgen van het inreisverbod dat Nederland heeft ingesteld voor vluchten uit het Verenigd Koninkrijk. Volgens een woordvoerster van de belangrijkste luchthaven van België in Zaventem zijn vooralsnog geen vluchten omgeleid.

Het is wel mogelijk dat passagiers die Nederland als bestemming hadden, uitwijken naar de Belgische luchthaven. Die is nog gewoon open voor vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Reizigers hebben dus de mogelijkheid een nieuw ticket van Londen naar Brussel te boeken.

De Nederlandse regering heeft het inreisverbod ingesteld om verdere verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus tegen te gaan. Die is waarschijnlijk een stuk besmettelijker dan andere mutaties, waarschuwden de Britse autoriteiten zaterdag. Volgens de Britse premier Boris Johnson kan de nieuwe stam tot 70 procent besmettelijker zijn.

Het Nederlandse inreisverbod heeft alleen betrekking op vliegtuigen. Reizen per auto, boot of trein is wel nog steeds mogelijk.

Nederland wil samen met andere EU-landen bekijken hoe de import van het gemuteerde virus verder beperkt kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions