Clicky


Acteur Bram van der Vlugt op 86-jarige leeftijd overleden aan corona

Acteur Bram van der Vlugt op 86-jarige leeftijd overleden aan corona
19-12-2020 14:24 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Acteur Bram van der Vlugt is zaterdag overleden. Hij stierf in zijn slaap aan de gevolgen van het coronavirus, meldt zijn agentschap Performer Agency. Hij was 86 jaar.

Van der Vlugt stond nog steeds op het podium en is vooral bekend vanwege zijn rol als Sinterklaas. Begin deze maand behaalde De Grote Sinterklaasfilm waarin hij speelde de status Gouden Film. Ook had hij rollen in Memorandum van een Dokter, Medisch Centrum West, Unit 13, Keyzer en de Boer en recent nog in Dokter Deen.

De acteur was in 1970 één van de oprichters van Toneelgroep Sater. Hij ontving in 2000 de prestigieuze Louis d'Or voor zijn rol als Nils Bohr in het toneelstuk Kopenhagen. Ook was hij ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

"Voor de komende jaren stonden er meerdere nieuwe projecten gepland waaronder een nieuwe tournee, een reprise en twee speelfilms", schrijft zijn agent. "Bram van der Vlugt wilde nog lang geen afscheid nemen van dit vak en het vak niet van hem." Over acteren op hoge leeftijd zei Van der Vlugt: "Ik kan nog aardig praten, denken, lopen en onthouden en dan kun je toneelspelen."

Acteur Stefan de Walle is geschrokken van het overlijden van Van der Vlugt. Hij noemt het verdrietig en schokkend dat zijn voorganger als 'raadgever van Sinterklaas' er niet meer is. "Lees net het schokkende intens verdrietige bericht dat Bram van der Vlugt is overleden", schrijft De Walle op Twitter. "Ik wens zijn familie, vrienden, dierbaren heel veel sterkte en kracht toe. Voor velen zal dit als een groot verlies voelen, dat is het ook. R.I.P. Grote sterke getalenteerde man! Vol bewondering." De Walle trad in 2010 voor het eerst aan als 'beste vriend' van de goedheiligman. Daarvoor verrichte Van der Vlugt die taak, al sinds 1986.

Veel Bekende Nederlanders reageerden zaterdag meteen aangeslagen op het nieuws over de dood van Van der Vlugt (86). Op Twitter delen BN'ers elkaars eerbetoon aan de acteur. "Geweldig acteur, briljant 'raadgever' van Sinterklaas maar bovenal mooi mens is overleden. Ik ben er heel erg stil van en wens zijn familie heel veel sterkte", schrijft presentator Jochem van Gelder. Acteur Kasper van Kooten vindt het ook heel verdrietig. "Een lieve en getalenteerde man. Veel sterkte voor de naasten." Actrice en zangeres Ricky Koole deelt dat gevoel: "Oooh Nee... wat vreselijk verdrietig. Die lieve Bram...".

Ook presentator en recensent Cornald Maas is aangedaan. "De grootse Bram van der Vlugt overleden. Tot op het laatst volop in het leven, en in het theater. Welbespraakt, erudiet, geestig, met een grote liefde voor taal, en met een grote belangstelling voor het verleden dat ons verbindt."

Bram van der Vlugt laat een vrouw, vijf kinderen en drie kleinkinderen achter. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats