Clicky

 
Transport Online - Viroloog: we moeten ons wapenen tegen volgende uitbraak

Viroloog: we moeten ons wapenen tegen volgende uitbraak

Viroloog: we moeten ons wapenen tegen volgende uitbraak
19-12-2020 10:12 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - "We moeten nu investeren en ons wapenen tegen een volgende uitbraak." Dat zegt viroloog Marion Koopmans in een interview met Trouw. Ze ziet daarin een rol weggelegd voor de wetenschap. "Het lijkt me een enorme uitdaging om te onderzoeken of je zo'n uitbraak kunt voorspellen."

Koopmans noemt terug naar normaal, als het coronavirus onder controle is, geen vanzelfsprekendheidheid. "Die fout moeten we niet maken. Ik hoop dat het besef blijft hangen dat we moeten nadenken over onze eigen rol in het ontstaan van pandemieën, dat door klimaatverandering, door ontbossing en door onze manier van leven virussen steeds vaker overspringen. Iedereen weet nu wat altijd wordt bedoeld als virologen waarschuwden."

De viroloog maakt deel uit van het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronavirus. Onlangs werd bekend dat OMT-leden zijn bedreigd, onder wie ook Koopmans. In de krant zegt ze hierover: "Ik laat het van me afglijden. Sommige mensen zeggen dat dit erbij hoort. Dat vind ik niet, die bedreigingen zijn niet oké. Maar in het besef dat het een heel selectief deel van de mensheid is dat zich daar zo roert, probeer ik er niet naar te kijken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions