Clicky


Interrijn Group verstevigt positie met overname Agritrans

Interrijn Group verstevigt positie met overname Agritrans
18-12-2020 10:54 | Binnenvaart | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - De Interrijn Group, de strategische samenwerking van vijf binnenvaartbedrijven, neemt (GVR) Agritrans uit Numansdorp over. De groep verstevigt haar dienstverlening naar haar opdrachtgevers en schippers en maakt zich op voor nieuwe contracten. "We geven verder invulling aan ons motto: antwoord op elke logistieke vraag", aldus CEO Matthijs Mannak.

Het zware economische tij door de coronacrisis raakt elke sector, dus ook de cruciale sector de binnenvaart. Het is ondanks de lage olieprijzen een lastige tijd waarin het bieden van transportgaranties en een full-servicedienstverlening voor veel partijen lastiger en lastiger wordt. Niet voor Interrijn, dochter van Peterson (50%) en FMS (50%). Interrijn volgt een strategie van opschalen, integreren en samenwerken en blijft zo de stabiele factor in de keten voor veel logistieke partners. Interrijn is een bekende naam in de sector. Van de Roll-on-Roll-off-service (voor zwaar rollend materieel), de lijndienst voor automobielen van de haven naar achterland of vice versa tot het specialisme in vervoer en opslag van (break)bulklading over water.

Klaar voor uitdaging

"De Interrijn Group kent Agritrans als een stabiele, betrouwbare partij in de binnenvaart. Het is een club die heel goed weet wat ze kunnen, en klaar zijn om uitgedaagd te worden", aldus Mannak.

Het management van Agritrans gaat over naar het nieuwe samenwerkingsverband. De twee bedrijven zullen gezamenlijk hun intrek nemen op het hoofdkantoor in Zwijndrecht, onder de vlag van de Interrijn Group. De overname is met terugwerkende kracht, per 1 januari 2020. De overname is de eerste grote stempel gedrukt door directeur Mannak, die iets meer dan een jaar is aangesteld bij de Interrijn Group.

"Ik ben trots op deze acquisitie", zo vertelt de voorman. "Het is een logische stap, voor beide bedrijven. De Interrijn Group zet in op schaalvoordeel, het uitbreiden van onze vervoerszekerheid, het verbreden van ons portfolio. We zijn dé stabiele partner van zeehaven tot achterland, en vice versa. Voor elk soort lading. Als groep doen we niet anders dan complexe logistieke uitdagingen versimpel en invullen. Dat doen we al bijna een halve eeuw", aldus Mannak.

Directeur Arjan Visser van Agritrans is eveneens trots op de overname. "Het is geweldig voor ons en onze klanten en schepen. We zaten aan de max van wat wij konden bereiken. Dan is het zaak te schalen. Liefst met een club waarvan het DNA bekend voelt, waarbij je het gevoel hebt dat de toekomst mooie nieuwe dingen gaat brengen. En dat is dus gelukt." 

De Interrijn Group is opgericht in 1971 en bestaat uit vijf binnenvaartbedrijven en is dagelijks actief met circa 100 vaartuigen op de Europese vaarwegen. Interrijn Group bestaat uit Interrijn B.V., Ara Bulk, BLG/ Interrijn Autotransporten, Rhino Ro-Ro Service en EWT Schifffahrtsgesellschaft.

GVR Agritrans BV is opgericht in januari 1997 en houdt zich bezig met transportovername van diverse transporten en bevrachten van de relatie-/ regieschepen variërend van 500 tot 4000 ton. Met opdrachtgevers met een groot ladingaanbod, zoals agrarische producten, mineralen, containers en bouwstoffen. Het vaargebied van de schepen strekt zich uit tot de Benelux en Duitsland, Frankrijk, Zwitserland.