Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Volvo FH LNG voor A. Roemaat Transport B.V.

Nieuwe Volvo FH LNG voor A. Roemaat Transport B.V.

Nieuwe Volvo FH LNG voor A. Roemaat Transport B.V.
18-12-2020 09:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LICHTENVOORDE - A. Roemaat Transport B.V. met vestigingen in Nederland en Duitsland heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG truck.

De Volvo FH LNG zorgt voor een twintig procent kleinere CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Daarnaast zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren ze dezelfde prestaties als hun tegenhanger op diesel.

Thomas Kruip, algemeen directeur bij A. Roemaat Transport: "Samen met Volvo Trucks dealer Paashuis Bedrijfswagens hebben we gekeken naar de milieuvoordelen en hebben we een businesscase uitgewerkt om de economische haalbaarheid te beoordelen. Op beide vlakken zagen we voldoende voordelen."

Bas Visser, financieel directeur bij Roemaat vult aan: "Tevens kunnen we gebruik maken van voordelen met betrekking tot MAUT en accijns. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een Volvo FH LNG-truck."

De NL-stimuleringsregeling voor LNG en Bio-LNG is door het Ministerie van Financiën opnieuw vastgesteld. Direct aan de pomp wordt er (afhankelijk van LNG-leverancier) vanaf 1 januari 2021 een korting per kilogram LNG verrekend. Met deze regeling kan de transportsector direct een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de richting van Bio-LNG.

Dat Roemaat met deze truck door Duitsland rijdt, heeft als bijkomend financieel voordeel dat er tot eind 2023 geen MAUT betaald hoeft te worden. Hierdoor kan de extra investering die voor een LNG truck nodig is, op termijn sneller terugverdiend worden.

Roemaat Transport is een modern, innovatief en vooruitstrevende organisatie met vestigingen in Nederland en Duitsland. Als specialist op het gebied van logistiek, zorgt Roemaat voor betrouwbare en veilige verzending van goederen, met de BeNeLux en Duitsland werkgebied.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden