Clicky


Online coronashoppers leveren FedEx verdubbeling winst op

Online coronashoppers leveren FedEx verdubbeling winst op
17-12-2020 23:47 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/RTR

MEMPHIS - Pakketbezorger FedEx heeft in het voorbije kwartaal zijn winst ruim verdubbeld. Door de coronapandemie moesten veel mensen thuis blijven en sloten fysieke winkels de deuren. Daardoor steeg het aantal onlineaankopen en hadden koeriers van het Amerikaanse bedrijf veel meer werk.

In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van FedEx steeg de omzet voor het eerst tot boven de 20 miljard dollar in één driemaandsperiode. De totale opbrengsten bedroegen 20,6 miljard dollar, tegenover 17,3 miljard dollar een jaar eerder. Daarop boekte FedEx een nettowinst van meer dan 1,2 miljard dollar, tegenover 560 miljoen dollar in dezelfde periode in 2019.

Naast een forse toename van werk, profiteerde FedEx ook van hogere tarieven die het concern voor zijn koeriersdiensten vroeg. Tegelijkertijd had het bedrijf ook hogere kosten. Zo moest het bedrijf investeren in een uitbreiding van zijn capaciteit, waren variabele beloningen van medewerkers hoger en was het bedrijf geld kwijt aan veiligheidsmaatregelen tegen coronabesmettingen.