Clicky

 
Transport Online - Nieuwe DAF XF 480 FT 4x2 Space Cab voor Den Ouden Tanktransport

Nieuwe DAF XF 480 FT 4x2 Space Cab voor Den Ouden Tanktransport

Nieuwe DAF XF 480 FT 4x2 Space Cab voor Den Ouden Tanktransport
17-12-2020 19:18 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALBLASSERDAM/BARENDRECHT - Bij de start van zijn transportbedrijf in 1991 koos Jan den Ouden uit Alblasserdam voor een gebruikte DAF 95-310 met tankoplegger. In de navolgende bijna drie decennia kende zijn Den Ouden Tanktransport (OTT) een gestage groei. Drie zoons traden toe en het voertuigpark groeide uit naar 70 trekkers en 130 tankopleggers. Een vaste waarde in die succesvolle ontwikkeling is zeker DAF Trucks.

Eerder mocht BEST Trucks al een Limited Edition van de DAF XF leveren voor een jubilerende chauffeur. Nu komt daar, ter vervanging van een oude, bestaande trekker, een nieuwe DAF XF 480 FT 4x2 Space Cab met geautomatiseerde TraXon-12 versnellingsbak bij. Ook deze nieuwe trekker is goedgekeurd en zal gebruikmaken van HVO-Renewable Diesel om zo tot 90 procent op de CO2-uitstoot te besparen. De zorg voor het milieu en de eigen medewerkers zijn immers kernwaarden van OTT. Het bedrijf dat uiteraard over branche-gerichte certificeringen en goedkeuringen beschikt.

“DAF Trucks zijn inderdaad vanaf de start bij ons in bedrijf. Mijn vader begon met een uit België geïmporteerde, gebruikte DAF 95 met handgeschakelde bak en 310 pk motor. Toen ook al met een tankoplegger erachter, maar nog niet voor gevaarlijke stoffen. Daar zijn wij in de periode 2007-2008 mee begonnen. Naast mijn vader werken mijn broers Jan Peter (sinds 1999) en Gerard (sinds 2007) nu ook binnen het bedrijf”, begint Arie den Ouden, die in 1997 begon en sinds 2008 verantwoordelijk is voor de werkplaats ten behoeve van het eigen materieel.

"Jan Peter is op het kantoor te vinden en verantwoordelijk voor de algemene leiding. Broer Gerard geeft leiding aan de eigen Cleaning en Heating-hal (ook voor derden), Storage & Blending plus aanvullende services. Waarbij het vervuilde reinigingswater op duurzame manier gereinigd wordt met behulp van een biologische installatie met bacteriën.”

Naast beide Scandinavische truckmerken is DAF als derde merk in het voertuigpark opgenomen. “Op het moment dat wij een van de oudere trekkers gingen vervangen, hebben wij dat ook met Jacco Geerars van BEST Trucks besproken. Zijn enthousiasme en vastberadenheid, maar zeker ook de goede aanbieding van de dealer, de kwaliteiten van DAF en de positieve berichten uit de markt, gaven ons het goede gevoel om voor deze DAF XF 480 trekker te kiezen. En het is natuurlijk fantastisch dat met deze aankoop ook de jeugddroom van vaste chauffeur Christian Nagelkerke in vervulling gaat. Hij is een echte DAF-man en wilde maar al te graag een nieuwe (zijn eerste-red.) DAF”, vervolgt Arie den Ouden.

De nieuwe DAF-trekker is bestemd voor het tanktransport in West-Europa, waarbij de oplegger wordt afgestemd op het product. “Wij vervoeren alles wat vloeibaar is, behalve levensmiddelen”, legt Arie den Ouden uit.

“Vaak gaat het dan om gevaarlijke stoffen, dus vandaar het ‘af fabriek’ ADR-pakket in de klassen AT-FL en EX 2/3 en een aanvullend veiligheidspakket. Hoewel gewichten in dit werk een rol spelen, kiezen wij toch voor de MX 13 - 483 pk motor, om in het vermogen altijd wat over te hebben. Verder heeft deze Space Cab een MX Engine Brake, lichtmetalen Alcoa velgen, aluminium luchtketels, een aluminium brandstoftank, een loscompressor met een Movexx B200, die rechtstreeks op de bak is gemonteerd, waardoor je geen PTO-asje en steun meer nodig hebt. Een lichte schroefcompressor, die het bij ons goed doet. In onze eigen werkplaats hebben wij de extra materiaalkist geplaatst en een slang achter de cabine, gekoppeld aan de motor, voor de onderweg-verwarming. Daarmee pompen we de koelvloeistof in een lus onder opleggertank door en houden de lading op een bepaalde temperatuur en vloeibaar. De chauffeur beschikt onder meer over een luxe stoel met armsteun, grote lade onder het Xtra Comfort bed, standairco/-verwarming, DAF Connect, een omvormer, magnetron, Night Lock en een boordcomputer.”

De finishing Touch van deze nieuwe DAF XF is het gezamenlijke werk van de eigen OTT werkplaats, Dubbeldam voor het extra spuitwerk en BEST Trucks. Laatstgenoemde partij draagt in de toekomst ook zorg voor de levering van de originele DAF-onderdelen, waarmee de trekker in de werkplaats van Den Ouden de komende zes tot zeven jaar veilig en in topconditie wordt gehouden.

Foto's

 • Bos Dynamics
  Bos Dynamics
 • Riwal
  Riwal
 • H.Z. Logistics
  H.Z. Logistics
 • Dorrestijn
  Dorrestijn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions