Clicky

 
Transport Online - Nog geen duidelijkheid over Nederlandse start vaccinatiecampagne

Nog geen duidelijkheid over Nederlandse start vaccinatiecampagne

Nog geen duidelijkheid over Nederlandse start vaccinatiecampagne
17-12-2020 14:27 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het ministerie van Volksgezondheid komt pas volgende week met meer informatie over wanneer Nederland van start gaat met de vaccinatiecampagne, zegt een woordvoerder. Eerder donderdag zei voorzitter Ursula van der Leyen van de Europese Commissie dat het inenten in heel de Europese Unie begint op 27, 28 en 29 december, maar het ministerie kan nog niet zeggen wat deze uitspraak betekent voor Nederland.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geeft zeer waarschijnlijk aanstaande maandag de goedkeuring voor het eerste coronavaccin. Binnen twee dagen daarna wil de Europese Commissie het vaccin toelaten op de markt, zodat het vanaf tweede kerstdag verspreid kan worden.

Na de goedkeuring door het EMA moet er nog een hoop gebeuren, zei coronaminister Hugo de Jonge eerder. Hij benadrukte dinsdag dat het vaccineren "niet valt of staat met een week eerder beginnen", maar wel met een veilig en zorgvuldig verloop. Eerder zei hij dat Nederland "zo vroeg mogelijk in januari" van start gaat.

De Amerikanen en Britten zijn al begonnen met inenten. Het ongeduld in Europa neemt daardoor toe. Duitsland dringt al langer aan op meer voortvarendheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden