Transport Online - De Zwaluw vergroot haar opslagcapaciteit met een nieuw mega warehouse op de Maasvlakte

De Zwaluw vergroot haar opslagcapaciteit met een nieuw mega warehouse op de Maasvlakte

De Zwaluw vergroot haar opslagcapaciteit met een nieuw mega warehouse op de Maasvlakte
17-12-2020 11:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Logistiek dienstverlener De Zwaluw Logistiek b.v. heeft besloten haar activiteiten te verbreden middels een nieuwe locatie op de Maasvlakte 2 in de Wereldhaven van Rotterdam vanwaar zij haar logistieke diensten zal verzorgen vanuit een nieuw pand met een hypermodern XXL-warehouse dat wordt gebouwd volgens het SmartLog concept van ontwikkelaar DHG.

Deze investering in Europa’s nummer 1 haven en belangrijkste en snelgroeiende logistieke knooppunt voor binnenkomende container stromen ten behoeve van het Europese achterland, is een belangrijke stap voor de onderneming. Hierbij kan zij haar huidige, en nieuwe klanten, beter en efficiënter bedienen doordat de locatie midden tussen alle grote containerterminals ligt, alwaar op een afstand van slechts enkele honderden meters meer dan 12 miljoen containers (TEU) per jaar worden overgeslagen.

Dit strategische besluit is genomen daar het voor importeurs van container gebonden lading belangrijke voordelen biedt opslag te hebben in een wereldhaven als Rotterdam, waar geen beperkingen gelden qua scheepsgrootte en de aan-en afvoertijden beduidend korter zijn dan andere havens. Dit geeft de mogelijkheid inkomende stromen te centraliseren, een snellere afhandeling te realiseren en de logistieke kosten te verminderen.

Ook geeft deze locatie voor onze klanten verdere voordelen door meer keuzemogelijkheden qua transportmodaliteiten (LZV-truck, binnenvaart en trein).
Tegelijk wordt de CO2-uitstoot verminderd door het voorkomen van onnodige vrachtwagenkilometers, daar de locatie direct naast de containerterminals ligt en transport direct naar de eindbestemming plaatsvindt vanuit deze locatie. De aanvoer kilometers zijn hierdoor verwaarloosbaar en de afvoer kilometers volgen altijd de kortste weg. Verdere CO2-reductie wordt gerealiseerd door de mogelijkheid om LZV/Eco-combi’s en Super Eco-combi’s in te zetten op bepaalde routes. Het SmartLog distributiecentrum is ook volledig CO2 neutraal en wekt energie op door de zonnepanelen op het dak.

Naast het verlenen van opslag en transport in binnen en buitenland worden containers gelost/geladen, lading op pallets gezet/gesealed, ompakken etc. ('stuffen en strippen'). Tevens worden aanvullende zaken verricht zoals het inklaren van goederen. Ook zal een douane depot status voor het pand gelden.

De bouw van het pand zal in 2021 starten waardoor het pand op 1 juli 2022 in gebruik zal worden genomen.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions