Transport Online - BLT BV neemt J. de Groot & Zn BV over

BLT BV neemt J. de Groot & Zn BV over

BLT BV neemt J. de Groot & Zn BV over
17-12-2020 10:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

OUDKARSPEL/SCHERMERHORN - Wat Jacco de Groot , Edwin Groen en Niels Boekel eigenlijk tien jaar terug al wisten, daar werden vier jaar geleden met de jongere generatie, Robert Jacobs, Mike en Niels Leegwater, de eerste gezamenlijke toekomstplannen gesmeed. Toch kwam eerder dan verwacht het juiste moment om beide bedrijven samen te voegen.

Beide bedrijven moeten om gereed te zijn voor de toekomst fors investeren. Het is dan veel efficiënter om dat samen te doen. De steeds intensievere samenwerking vraagt daarnaast om een gezamenlijke planning en ook voor de algemene leiding is het efficiënt om dit vanuit hetzelfde kantoor te doen. Per 1 januari 2021 is de samenvoeging organisatorisch dan ook een feit.

De aandelen van J. de Groot & Zn. B.V. worden per 1 januari 2021 overgenomen door BLT B.V. In eerste instantie zal Transportbedrijf J. de Groot & Zn B.V. onder haar eigen naam worden voortgezet. BLT uit Oudkarspel kwam voort uit de fusie tussen Boekel Transport en Leegwater Transport in 2013.

Dat het uiteindelijk een overname is geworden in plaats van een fusie is ontstaan door persoonlijke keuzes en ambities van de jongeren. Jacco de Groot maakt hierbij een pas op de plaats, maar zal met zijn ervaring nadrukkelijk verbonden blijven aan de onderneming.

Met een jong maar ervaren team, met een wagenpark van ruim 80 eenheden inclusief de vaste charters en met vaste lijnen op binnenland, België, Noord- en Zuid-Duitsland, UK, Frankrijk en Scandinavië, gekoel, in bulk of in gekoelde bulk, zijn de mannen van BLT en De Groot er bijna klaar voor. Want voor dit alles zal een nieuwe ultra-moderne garage worden gebouwd met zowel APK- als wasstraat.

Op nog geen 300 meter afstand van het logistieke centrum op het industrieterrein Breekland in Oudkarspel. Naar verwachting zal de garage eind 2021 worden opgeleverd en is de samenvoeging ook fysiek een feit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions