Clicky

 
Transport Online - FIA bevestigt Formule 1-kalender met 23 races

FIA bevestigt Formule 1-kalender met 23 races

FIA bevestigt Formule 1-kalender met 23 races
17-12-2020 10:31 | Sport | auteur ANP

GENÈVE - De internationale autosportfederatie FIA heeft de kalender voor komend seizoen in de Formule 1 goedgekeurd. Voor Max Verstappen en de andere coureurs staat een recordaantal van 23 races op het programma. Het seizoen begint op 21 maart in Australië, de laatste GP is op 5 december 2021 in Abu Dhabi. De Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort is op 5 september, een week na de GP van België op Spa-Francorchamps.

Het is nog niet bekend waar de coureurs op 25 april racen. Die datum staat nog open op de kalender. Het was de bedoeling dat dan voor het eerst een Grote Prijs van Vietnam in Hanoi zou worden verreden. De Formule 1 besloot die GP echter te schrappen, nadat een van de sleutelfunctionarissen die verantwoordelijk was voor het binnenhalen van de race werd gearresteerd op verdenking van corruptie. De Formule 1 zoekt een vervangende locatie om eind april te racen.

De Grote Prijs van Saudi-Arabië, op 28 november 2021 op een stratencircuit in Jeddah, is nieuw op kalender. Dit jaar moest de kalender van de Formule 1 worden omgegooid door de coronapandemie. Heel wat races, waaronder de Dutch GP, gingen niet door. Uiteindelijk konden de coureurs zeventien GP's rijden. Lewis Hamilton veroverde zijn zevende wereldtitel, Verstappen eindigde als derde in het WK.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions