Transport Online - Palletways wijst hub in Nijmegen aan als Brexit-gateway

Palletways wijst hub in Nijmegen aan als Brexit-gateway

Palletways wijst hub in Nijmegen aan als Brexit-gateway
17-12-2020 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIJMEGEN - De Palletways-hub in Nijmegen is door Imperial Group, waarvan Palletways onderdeel uitmaakt, aangewezen voor de afhandeling van import en export van goederen die tussen het Europese vasteland en Groot-Brittanniё getransporteerd worden. De keuze viel op de hub in Nijmegen vanwege de strategische ligging en de kennis van in- en uitklaringsprocessen.

Sinds het Brexit-besluit in juni 2016 heeft Palletways hard gewerkt aan de ontwikkeling van processen en structuren om ervoor te zorgen dat zijn partners en klanten hun goederen ook na 1 januari 2021 zonder vertragingen kunnen vervoeren. Alle medewerkers van de hub hebben een grondige training gekregen voor de omgang met import- en exportgoederen.

Rob Manders, General Manager Benelux van Palletways vertelt: “We zijn ervan overtuigd dat we de infrastructuur en de expertise hebben om onze partners en klanten door de overgangsperiode te loodsen. We hebben een speciaal Brexit-serviceteam voor onze klanten opgezet, dat onze partners al vanaf 1 november bij alle aspecten van internationale verzendingen ondersteunt. Het team heeft een grondige kennis van het internationale netwerk, zodat het een optimaal advies kan geven over lokale en internationale regels en bovendien ondersteuning kan bieden om de beste manier te vinden om pallets snel en efficiёnt via ons netwerk te verzenden.”

Rob Gittins, Managing Director van Palletways UK, zei: “Ondanks het feit, dat de Brexit een aantal uitdagingen met zich meebrengt voor de logistieke sector, heeft hij ook als katalysator gewerkt om de toeleveringsketen flexibeler te maken. De hub in Nijmegen werd niet alleen aangewezen vanwege de strategische ligging tussen Groot-Brittanniё en Midden- en Oost-Europa, maar ook vanwege de diepgaande douanekennis. Zo kunnen we de hub positioneren als centrale schakel in het internationaal gepalletiseerd vrachtvervoer."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions