Clicky


Britse detailhandel eist onderzoek naar verstoringen in havens

Britse detailhandel eist onderzoek naar verstoringen in havens
17-12-2020 09:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Britse detailhandelaren en voedselfabrikanten hebben wetgevers opgeroepen om dringend onderzoek te doen naar het voortdurende oponthoud in Britse havens. Ze waarschuwen dat vertraging van leveringen plannen om voorraden aan te leggen voor Kerstmis en het einde van de brexit-overgangsperiode schaden.

Het British Retail Consortium (BRC) en de Food and Drink Federation (FDF) zeiden donderdag dat de coronacrisis een grote impact heeft op de wereldwijde scheepvaartschema's en het beschikbare personeel. Het grote tekort aan lege containers is ook een oorzaak van vertragingen in de havens, zeggen de partijen.

De verstoringen vinden plaats in een aantal belangrijke havens van het Verenigd Koninkrijk, zoals Felixstowe en Southampton. Daar kampen ze door de problemen met hogere verzendkosten. "Tarieven voor containers zijn aanzienlijk gestegen. In één geval met 170 procent vergeleken met vorig jaar, anderen zagen dat de kosten per week met 25 procent zijn gestegen", zeggen de BRC en FDF.

"Na een enorm uitdagend 2020, staan ​​veel bedrijven onder zware druk. Zij zijn niet in staat om deze extra verzendkosten op te vangen", aldus bestuurder van de BRC, Helen Dickinson. De topvrouw verwacht dat consumenten uiteindelijk de prijs betalen. "Retailers hebben geen andere keus dan de productprijzen verhogen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions