Clicky

 
Transport Online - Van Nieuwenhuizen dringt opnieuw aan op tegengaan drukte Schiphol

Van Nieuwenhuizen dringt opnieuw aan op tegengaan drukte Schiphol

Van Nieuwenhuizen dringt opnieuw aan op tegengaan drukte Schiphol
16-12-2020 19:58 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - [update 22:30 uur] Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft er woensdag opnieuw bij Schiphol en KLM op aangedrongen de reizigersstromen op de luchthaven goed te regelen om drukte te vermijden. De afgelopen dagen had zij daar al contact over gehad naar aanleiding van beelden waarop lange rijen mensen te zien waren. In verband met het coronavirus moeten mensen drukte vermijden, ook al dragen ze een mondkapje.

Dinsdagavond riep de Kamer het kabinet opnieuw op om het gesprek aan te gaan, omdat er nog steeds pieken zijn in aantallen reizigers. Ook premier Mark Rutte toonde zich daarover geïrriteerd. Van Nieuwenhuizen zei voor de NOS-camera dat ze "boos en teleurgesteld" is over de drukte, juist omdat ze al een paar keer contact hierover heeft gehad met de luchthaven en vliegmaatschappijen. Ze vindt het hun verantwoordelijkheid om maatregelen te nemen.

Het kabinet roept mensen al enige tijd op om niet naar het buitenland te gaan voor vakantie. Toch bleken velen dat nog te doen naar landen die op code geel stonden (let op: veiligheidsrisico's). Het ging vooral om Nederlandse eilanden in de Cariben en de Canarische eilanden. Maar sinds woensdag geldt voor de hele wereld een oranje reisadvies, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden ontraden.

Vliegverbod

Een groot deel van de Kamer wil dat het kabinet extra maatregelen onderzoekt die ertoe leiden dat mensen echt niet meer naar het buitenland gaan. Als dat niet lukt, komt wat hen betreft een vliegverbod in zicht. Rutte sluit zo'n verbod ook niet uit, als uiterste redmiddel, maar wijst erop dat ook het vrachtverkeer daardoor schade ondervindt.

Directeur Dick Benschop van Schiphol riep in het tv-programma Nieuwsuur reizigers op niet met het vliegtuig op vakantie te gaan. "Er is een duidelijk advies om niet te reizen. Alleen als het noodzakelijk is. Er is ook een oproep aan mensen om dat te volgen en de regels te handhaven" , aldus Benschop.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden