Transport Online - Action vindt verwijt van minister Hugo de Jonge oneerlijk

Action vindt verwijt van minister Hugo de Jonge oneerlijk

Action vindt verwijt van minister Hugo de Jonge oneerlijk
16-12-2020 13:24 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Action vindt het "niet fair" dat de budgetketen het verwijt krijgt de randen van de nieuwe lockdownregels te hebben opgezocht. De ruim vierhonderd filialen van Action openden ondanks de nieuwe lockdown woensdagmiddag weer de deuren, zodat klanten voor essentieel geachte producten nog terecht kunnen bij de winkels.

"Wij hebben niet de randen opgezocht, maar de regels gevolgd zoals ze staan op Rijksoverheid.nl en zijn uitgelegd na navraag bij het ministerie van Economische Zaken", stelt een woordvoerster van de keten. "Ik vind het niet fair dat ons nu wordt verweten de rand op te zoeken."

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kondigde aan dat koopjesketens als Action en Wibra niet open kunnen. "Dit is niet het moment om de randen van de regels op te zoeken, en daarom kan het gewoon niet", zo beargumenteerde hij. Later op woensdag maakt de bewindsman bekend hoe het kabinet die winkels gaat dwingen de deuren te sluiten.

Vooralsnog blijft de Action open. "Maar als de regels veranderen zullen we daar gehoor aan geven en sluiten. Wij zijn ook niet voor corona", aldus de zegsvrouw. Ze benadrukt dat het absoluut niet mogelijk is andere dan de essentiële producten te kopen bij Action, omdat die worden afgeschermd en kassa's ze niet meer kunnen scannen.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    action nederland

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen