Clicky

 
Transport Online - Bijna verdubbeling aantal nieuwe coronagevallen Duitsland

Bijna verdubbeling aantal nieuwe coronagevallen Duitsland

Bijna verdubbeling aantal nieuwe coronagevallen Duitsland
16-12-2020 09:54 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Het aantal nieuwe coronagevallen dat in Duitsland gedurende het laatste etmaal is vastgesteld, is bijna verdubbeld ten opzichte van het aantal een dag eerder. Het Robert Koch instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft woensdagochtend maar liefst 27.728 nieuwe besmettingen gemeld en daarnaast een nieuw recordaantal van bijna 1000 sterfgevallen in 24 uur.

Dinsdag meldde het RKI nog 14.432 nieuwe gevallen, waarmee het aantal nieuwe besmettingen al twee dagen achter elkaar aan het afnemen was. Het laatste cijfer maakt aan die positieve tendens op hardhandige wijze een einde. In totaal zijn in Duitsland nu 1.379.238 besmettingen vastgesteld sinds het begin van de corona-epidemie.

Het laatste recordaantal aan sterfgevallen in een etmaal werd woensdagochtend verpulverd. Het RKI meldde maar liefst 952 nieuwe Covid-gerelateerde sterfgevallen in de laatste 24 uur. Dat trieste record kwam minder dan een week geleden nog op 598 te staan. In totaal zijn in Duitsland nu 23.427 personen bij wie het coronavirus is vastgesteld, overleden aan de gevolgen.

Met de laatste cijfers lijkt het duistere scenario dat dinsdag werd geschetst door minister van Volksgezondheid Jens Spahn en het RKI werkelijkheid te worden. Die stelden dat de situatie rond het coronavirus in Duitsland momenteel op zijn zwaarst is, maar nog veel erger kan worden.

Spahn heeft de hoop uitgesproken dat Duitsland nog voor het eind van het jaar kan beginnen met vaccineren. De Europese toezichthouder EMA geeft naar verwachting komende week goedkeuring voor het gebruik van het coronavaccin van het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech. Daarna kunnen volgens de minister waarschijnlijk binnen twee tot vier dagen de eerste mensen worden ingeënt.

Vanaf woensdag is in Duitsland een harde lockdown van kracht. De Duitse Bondsregering en deelstaten werden het daar zondag over eens. In de periode tot 10 januari moeten veel bedrijven de deuren sluiten en ook scholen moeten in principe dicht, maakte bondskanselier Angela Merkel zondag bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden