Transport Online - Burgemeesters: kom niet meer naar de binnenstad

Burgemeesters: kom niet meer naar de binnenstad

Burgemeesters: kom niet meer naar de binnenstad
14-12-2020 17:55 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT/DEN HAAG - Kom niet meer naar de binnenstad. Blijf thuis. Deze oproep doen burgemeesters Peter den Oudsten van Utrecht, Jan van Zanen van Den Haag en John Jorritsma van Eindhoven. "Gebruik je gezonde verstand. Blijf weg uit de binnenstad. Doe niet mee aan de gekte om voor sluitingstijd alle spullen binnen te halen en jezelf te infecteren. Koop die cadeautjes maar na 19 januari", waarschuwt Jorritsma. In zijn stad is het maandagmiddag "hartstikke druk".

De berichten rond de strenge lockdown die er vermoedelijk aankomt, zorgen voor een grotere toeloop in de winkelgebieden. In Utrecht is de drukte nog het best te vergelijken met een rustige zaterdag, maar volgens Den Oudsten mag het niet uitlopen op de grote drukte van een zaterdag.

"Nadat bekend werd dat het kabinet maandagavond naar alle waarschijnlijkheid een lockdown gaat aankondigen, liepen in Eindhoven de parkeerplaatsen en parkeergarages pijlsnel vol", aldus de woordvoerder van burgemeester Jorritsma. "De drukte is nog net hanteerbaar. Maar de burgemeester doet een oproep aan iedereen om het niet zover te laten komen dat hij weer een noodbevel moet afgeven om de winkels eerder te sluiten."

De gemeente Den Haag twitterde maandagmiddag "Het is te druk in de Haagse binnenstad. Doe je (kerst)inkopen online."

Ook de gemeente Amsterdam heeft de mensen via Twitter opgeroepen naar huis te gaan als het te druk is. Ook riep de gemeente op een mondkapje te dragen en afstand te houden.

De gemeente Rotterdam constateerde dat het eigenlijk te druk wordt in het centrum en dan met name in de omgeving van het Binnenwegplein, de Karel Doormanstraat en de Lijnbaan. "Vermijd deze locaties! Shop lokaal en online", twitterde de gemeente.

Ook in kleinere plaatsen is het druk met winkelend publiek dat nog op de valreep zijn slag wil slaan. Zo is het in Almere zo druk dat de gemeente via Twitter oproept om niet meer naar het stadscentrum te komen. De gemeente Meppel heeft zelfs de binnenstad afgesloten voor verkeer met personen die willen gaan winkelen. Parkeergarages zijn gesloten. Automobilisten kunnen nog wel uitrijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen