Clicky

 
Transport Online - Albert Heijn niet meer in gesprek met protesterende boeren

Albert Heijn niet meer in gesprek met protesterende boeren

Albert Heijn niet meer in gesprek met protesterende boeren
14-12-2020 09:48 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - Supermarktketen Albert Heijn wil niet meer in gesprek met protesterende boeren, omdat zij zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Dat meldt de supermarkt. Boze boeren voeren de afgelopen dagen actie bij distributiecentra van diverse supermarkten, waaronder Albert Heijn en Jumbo.

Eerder liet Albert Heijn nog weten wel in gesprek te willen met de actievoerende boeren. Dat gesprek had voor de kerst moeten plaatsvinden, maar daar ziet de supermarktketen nu vanaf, omdat de boeren de acties niet beëindigen terwijl ze dat wel hadden toegezegd. Albert Heijn denkt overigens dat de boeren die voor de poort staan geen boeren zijn met wie de supermarkt samenwerkt.

"Wij richten ons op de constructieve samenwerking met de vaste groep Nederlandse boeren en telers met wie wij veelal decennialang samenwerken. De acties die de protesterende boeren houden belemmeren de bevoorrading van de winkels en de bezorging van online bestelde boodschappen, schaden de belangen van consumenten en brengen de voedselvoorziening in gevaar. Dat is onacceptabel, zeker in deze tijd", schrijft de supermarkt in een verklaring op de website.

Blokkade

Sinds maandagochtend vroeg blokkeren boeren met zeker honderd trekkers de in- en uitgangen van het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Dat zegt een van de boeren die deelneemt aan de actie tegen Omroep Brabant. De boeren willen een keurmerk voor landbouwproducten en voeren actie tegen de stikstofwetgeving.

Een groep van ongeveer tien boeren bezocht maandagochtend Jumbo-directeur Frits van Eerd in het Brabantse Heeswijk-Dinther, bevestigt de politie na berichtgeving van Omroep Brabant. "Het was een gemoedelijk gesprek en volgens de familie Van Eerd zijn de boeren ook alweer vertrokken", zei een politiewoordvoerder.

Van Eerd liet aan het Brabants Dagblad weten: "Als ze geen antwoord krijgen, gaan ze het ergens anders halen." Van Eerd zegt tegen de krant overleg te hebben gehad voor een gesprek tussen de industrie, het ministerie, branchevereniging LTO en de supermarkten. Dat staat gepland voor 14 januari. "Het lijkt heel simpel, maar dat is het niet. Als dat zo was, was het allang geregeld", aldus Van Eerd tegen de krant.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats