Clicky

 
Transport Online - Export groeit met ruim vier procent in oktober

Export groeit met ruim vier procent in oktober

Export groeit met ruim vier procent in oktober
14-12-2020 09:04 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in oktober 4,1 procent groter dan in oktober 2019, meldt het CBS. Dit is de grootste groei tot nu toe dit jaar. Er zijn vooral meer chemische en landbouwproducten en meer machines en apparaten uitgevoerd dan een jaar eerder. Het volume van de import was in oktober 0,3 procent kleiner dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder ongunstig dan in oktober.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder ongunstig dan in oktober. Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse productie industrie kleiner was. Ook oordeelden de Nederlandse en Europese ondernemers in de industrie minder negatief over de buitenlandse orderpositie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden