Clicky

 
Transport Online - TLN: 'Boerenprotesten zijn onacceptabel'

TLN: 'Boerenprotesten zijn onacceptabel'

TLN: 'Boerenprotesten zijn onacceptabel'
12-12-2020 18:57 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - "Protestacties van landbouwondernemers waarvan een grote groep andere hardwerkende ondernemers regelrecht slachtoffer is, kunnen niet door de beugel. Zeker niet in deze tijd. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat de boeren óók opkomen voor hun bestaan, maar het kan niet de bedoeling zijn dat ze daarmee andere ondernemers in de wielen rijden. Dat is onacceptabel en oncollegiaal."

Dat zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post als reactie op recente boerenprotesten bij distributiecentra in onder andere Veghel, Woerden, Geldermalsen en Heerenveen. Op verschillende plekken in het land blokkeerden tientallen tracktoren de in- en uitgangen van distributiecentra, waardoor vrachtwagens urenlang stil stonden.

"Onze chauffeurs en transporteurs verdienen hun geld beroepsmatig op de weg en hebben niet de luxe om thuis te werken. Toch zijn zij de dupe van dit soort acties, terwijl ze er niets mee te maken hebben. Door met trekkers distributiecentra of bedrijven te blokkeren treffen ze onze transportbedrijven die bovendien voor ons allemaal in touw zijn."

Vitaal belang

Post begrijpt de positie van de agrarische sector en onderschrijft nadrukkelijk het recht op protest. "Wij willen absoluut niemand het recht om te demonstreren ontzeggen, maar als in deze tijd van economische malaise acties ten koste gaan van mede-ondernemers, kom ik echt in het geweer. Als daardoor ook de bevoorrading van Nederland in gevaar komt, vind ik dat de veiligheidsregio’s in zouden moeten grijpen." 

Dat gebeurde al eerder toen acties met trekkers de openbare orde verstoorden en hulpdiensten door blokkades hun werk niet konden doen. "Transportondernemers zijn van vitaal belang voor de bevoorrading van Nederland en moeten ongehinderd van A naar B kunnen rijden", aldus Elisabeth Post.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden