Clicky

 
Transport Online - Burgemeester: pand Poolse supermarkt dicht en krijgt bewaking

Burgemeester: pand Poolse supermarkt dicht en krijgt bewaking

Burgemeester: pand Poolse supermarkt dicht en krijgt bewaking
12-12-2020 12:50 | Binnenland | auteur ANP

BEVERWIJK - Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk heeft het pand van de Poolse supermarkt in het winkelcentrum Beverhof voor minimaal een maand gesloten en laat zeker de komende maand de omgeving 24 uur per dag bewaken. Hij heeft dit besloten nadat de supermarkt zaterdagochtend vroeg voor de tweede keer werd getroffen door een explosie.

"Ik kan me voorstellen dat deze gebeurtenissen voor onrust zorgen bij onze inwoners. Daarom laat ik de omgeving 24 uur per dag bewaken", aldus Smit. "Dit is een ongehoorde aanval op de openbare orde. Ook al is de achtergrond nog in onderzoek, feit is dat we dit absoluut niet kunnen tolereren in onze samenleving."

De explosie van zaterdag was zwaarder dan die van woensdag en heeft ook veel schade aangericht aan het winkelcentrum. Hierdoor moet ook een aantal andere winkels dicht blijven. "Ik leef mee met onze ondernemers die op deze wijze getroffen worden", zegt Smit.

De burgemeester bracht zaterdag aan het einde van de ochtend een bezoek aan het winkelcentrum en de Poolse supermarkt. Hij sprak daar onder anderen met winkeliers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions