Transport Online - Poolse supermarkt in Beverwijk weer getroffen door explosie

Poolse supermarkt in Beverwijk weer getroffen door explosie

Poolse supermarkt in Beverwijk weer getroffen door explosie
12-12-2020 10:03 | Binnenland | auteur ANP

BEVERWIJK - Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is zaterdagochtend de gevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Het gaat om dezelfde super die woensdag al werd getroffen, zegt een woordvoerder van de politie. "De hele gevel ligt eruit. Het is vrij heftig", aldus de voorlichter. "Ook is de glazen pui beschadigd."

In Velsen-Noord is zaterdagochtend een uitgebrande auto gevonden. De politie onderzoekt of dit met de explosie te maken heeft. Een groot deel van de omgeving bij de winkel is afgezet. De explosieve opruimingsdienst EOD en de forensische opsporing komen ter plaatse om verder onderzoek te doen, aldus de woordvoerder. Er zijn geen woningen ontruimd.

Dinsdag en woensdag waren er explosies bij winkels met de naam Biedronka in Heeswijk-Dinther, Aalsmeer en Beverwijk. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit. Dat zei Mohamed Mahmoed in een interview met De Telegraaf. "Er zijn meerdere partijen die azen op deze markt", aldus Mahmoed.

De burgemeester van Aalsmeer, Gido Oude Kotte, besloot vrijdag de winkel in Aalsmeer voor onbepaalde tijd te sluiten. Omdat niet duidelijk is wat het motief is voor het plaatsen van de explosieven, bestaat er volgens de burgemeester "mogelijk een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen