Clicky

 
Transport Online - Boeren protesteren opnieuw bij distributiecentra van supermarkten [+foto's]

Boeren protesteren opnieuw bij distributiecentra van supermarkten

Boeren protesteren opnieuw bij distributiecentra van supermarkten [+foto's]
12-12-2020 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

RAALTE - Op verschillende plaatsen in het land protesteren boeren zaterdag bij distributiecentra van supermarkten. In Raalte (Overijssel) blokkeren boeren sinds vrijdagavond met trekkers de ingang van een bevoorradingscentrum van Jumbo. In Zwolle voeren boeren sinds zaterdagochtend actie bij een distributiecentrum van Albert Heijn en ook in de Gelderse plaatsen Oosterhout en Geldermalsen wordt gedemonstreerd. Welke organisatie achter de acties zit, kon de politie niet zeggen.

In Overijssel verlopen de acties rustig, laat een politiewoordvoerder weten. Wel ontstaat er door het protest bij het distributiecentrum van Albert Heijn drukte op de wegen rond Zwolle. In Geldermalsen (Gelderland) staan boeren sinds zaterdagochtend vroeg bij bevoorradingscentra van Lidl en Albert Heijn. In Oosterhout gaat het eveneens om een actie bij een Albert Heijn-distributiecentrum. Vrijdag werd er ook actie gevoerd, toen blokkeerden boeren in Woerden en Veghel een distributiecentrum van Jumbo.

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) zegt dat het om een spontane actie van individuele boeren gaat. Donderdag liep een ultimatum van de actiegroep af. FDF had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly. Boeren zijn ook boos over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.

Foto's

 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • J.Roeland
  Simon Loos

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden