Transport Online - Gemeente Venlo gaat optreden tegen vrachtwagenchauffeurs die wildparkeren

Gemeente Venlo gaat optreden tegen vrachtwagenchauffeurs die wildparkeren

Gemeente Venlo gaat optreden tegen vrachtwagenchauffeurs die wildparkeren
11-12-2020 18:17 | Controles | auteur Redactie

VENLO - Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo willen dat er een einde komt aan de overlast en het wildparkeren van vrachtwagens in de gemeente. Vanaf begin volgend jaar wordt er daarom structureel gehandhaafd op en in de nabijheid van bedrijventerreinen in Venlo.

De handhaving zal plaatsvinden vlak voor de weekenden, in de weekenden zelf en vlak voor de Duitse feestdagen. Dat zijn de momenten waarop de meeste overlast wordt geconstateerd. De gemeente Venlo heeft voor deze controles extra ruimte vrijgemaakt bij de afdeling Handhaving.

Door het wildparkeren worden bermen kapotgereden en blokkeren de vrachtwagens soms de toegang tot de industrieterreinen wat voor gevaarlijke situaties zorgt voor het overige verkeer. Ook zorgt het afval dat de vrachtwagenchauffeurs achterlaten voor het aantrekken van ongedierte. Bij het handhaven zal er ook gelet worden op defecten aan de vrachtwagens waaronder de verlichting.

Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo gaan er van uit dat transporteurs hun chauffeurs wijzen op de officiële truckparking aan de James Cookweg waar veilig en legaal geparkeerd kan worden. Ook zijn hier voorzieningen aangebracht voor de chauffeurs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen