Transport Online - Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen bij kofferbak-verkoop in Amsterdam

Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen bij kofferbak-verkoop in Amsterdam

Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen bij kofferbak-verkoop in Amsterdam
11-12-2020 17:13 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Afgelopen maandag heeft het team Milieu van de politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk. De politie heeft daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht, meldt de politie vrijdag.

De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions