Clicky

 
Transport Online - CNV Vakmensen-leden akkoord met crisis-cao multimodaal

CNV Vakmensen-leden akkoord met crisis-cao multimodaal

CNV Vakmensen-leden akkoord met crisis-cao multimodaal
11-12-2020 16:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Een eenjarige cao (die nog precies drie weken duurt) met een loonsverhoging van 1 procent voor het personeel van Keolis, Arriva en QBuzz. Dat is het resultaat van bijna een jaar lang onderhandelen en de ledenraadpleging onlangs. “De loonsverhoging is met terugwerkende kracht en wordt vrijwel zeker deze maand nog in het salaris gestopt. Dat levert dan toch nog een leuk decemberloon op”, constateert CNV Vakmensen-onderhandelaar Sijtze de Bruine.

“De onderhandelingen startten al in november 2019, maar gaandeweg zorgde de gure corona-wind voor chaos in het proces”, zo schetst De Bruine het onderhandelingsproces. “En eerlijk gezegd ben ik achteraf zelfs een klein beetje verrast dat er nog een loonsverbetering voor de ongeveer 1.200 werknemers in deze branche in zit. Want het ging natuurlijk echt héél slecht met de vervoersbedrijven, ondanks NOW-steunpakketten.”

Los van de loonsverhoging is er ook een afspraak gemaakt over eerdere pensionering van werknemers. Dit als uitvoering van het landelijk pensioenakkoord. Om dit mogelijk te maken wordt jaarlijks 250.000 euro beschikbaar gesteld aan de branche.

De leden van CNV Vakmensen stemden in ruime meerderheid voor het resultaat van de onderhandelingen. De Bruine: “Ze hebben duidelijk het gevoel dat er in dit moeilijke jaar niet heel veel meer in de buidel zit. Maar 2020 is zo goed als voorbij en deze cao dus ook alweer. Het betekent dat we over korte tijd al weer moeten gaan nadenken en onderhandelen over de collectieve arbeidsvoorwaarden in 2021 en daarna.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats