Clicky

 
Transport Online - Staking bij distributiecentrum Dekamarkt en Dirk van den Broek

Staking bij distributiecentrum Dekamarkt en Dirk van den Broek

Staking bij distributiecentrum Dekamarkt en Dirk van den Broek
11-12-2020 10:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

VELSEN - FNV-leden die werkzaam zijn in een distributiecentrum in Velsen van Detailresult Groep leggen vandaag in twee ploegen het werk neer. Vanuit dit distributiecentrum worden verschillende supermarkten van Dekamarkt en Dirk van de Broek bevoorraad. De eerste groep stakers komt in de shift van 10.00 tot 12.00 naar buiten.

De tweede groep legt van 12.00 tot 14.00 uur het werk neer. Binnen in het distributiecentrum zullen medewerkers bij orderpicking alle coronamaatregelen extreem in acht nemen.

Morgen is de tweede actiedag voor de supermarktmedewerkers in het land. Zij eisen een loonsverhoging van 5 procent en willen dat de toeslagen voor het werken op zondag en op feestdagen overeind blijven. Supermarktmedewerkers zijn boos omdat de werkgevers gemiddeld 16 procent omzetstijging dankzij hun inzet hebben kunnen realiseren. De werknemers krijgen daar geen waardering voor.

Klap in het gezicht

Het bod van de werkgevers is geen applaus maar een klap in het gezicht van hun personeel dat al maandenlang in een pandemie doorwerkt. Vaak werken zij ook nog onder onveilige omstandigheden. Het negatieve loonbod zou betekenen dat de medewerkers er netto op achteruit gaan vanaf 1 januari 2021. De FNV vindt dat de supermarktketens de coronacrisis misbruiken om hun personeel nog verder uit te knijpen. 

Serie acties

Deze tweede actiedag wordt gevolgd door een serie acties die over het hele land over verschillende ketens zullen plaatsvinden. Maandag 14 december is de volgende actie. Aanmeldingen voor acties komen nog elke dag binnen. De supermarktmedewerkers willen al hun klanten zo min mogelijk overlast bezorgen, maar ook willen zij strijden voor de waardering die ze verdienen.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden