Transport Online - Boerenprotest bij meerdere dc's van Jumbo [+foto's]

Boerenprotest bij meerdere dc's van Jumbo

Boerenprotest bij meerdere dc's van Jumbo [+foto's]
11-12-2020 09:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie | ANP

WOERDEN/VEGHEL - [update 14:07 uur] Boeren protesteren vrijdagmiddag bij een distributiecentrum van Jumbo in het Brabantse Veghel, meldt de politie. Ze blokkeren daar met zo'n tien tot twintig tractoren de ingang van het distributiecentrum. Van welke organisatie de boeren zijn, kon de politie niet zeggen. Eerder op de dag blokkeerden boeren ook de ingang van een distributiecentrum van Jumbo in Woerden (Utrecht). Ook in Beilen is inmiddels een boerenprotest bij de dc van Jumbo.

De demonstratie in Veghel verloopt rustig, aldus een woordvoerder van de politie. De politie is met de demonstranten in gesprek. "Ze mogen hier even staan om hun punt te maken, maar op een gegeven moment moeten ze wel weg."

In Woerden zijn de boeren al weg voor de ingang van het distributiecentrum, laat een woordvoerder van de politie weten. Wel staan ze nog steeds te protesteren bij het gebouw. "Het verloopt allemaal rustig", aldus de woordvoerder. Ook hij weet niet van welke organisatie de boeren zijn.

Donderdag liep een ultimatum af van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). De actiegroep had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly. FDF was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Boeren zijn ook boos over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions