Transport Online - FNV stelt Schiphol ultimatum ondanks coronacrisis

FNV stelt Schiphol ultimatum ondanks coronacrisis

FNV stelt Schiphol ultimatum ondanks coronacrisis
10-12-2020 19:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Grondpersoneel op Schiphol moet meer loon krijgen. Verder moeten werknemers verzekerd zijn van veilig werk dat veel meer door mensen in vaste dienst wordt gedaan. Die eisen legt vakbond FNV neer bij de luchthaven. Volgens FNV is een minimumloon van 14 euro per uur alleszins redelijk.

De luchthaven krijgt tot 1 februari de tijd om veranderingen door te voeren, anders volgen acties. Daarbij is de bond zich bewust van de huidige situatie door de coronacrisis. Maar de problemen spelen volgens FNV al langer. De bond legt uit dat Schiphol alleen al zaken doet met vier verschillende schoonmaakbedrijven, zes beveiligingsbedrijven en acht afhandelaars, die met elkaar moeten concurreren. Dat gaat dan ten koste van de werknemers.

Schiphol zegt in een reactie zich al jaren in te zetten voor fatsoenlijke cao’s op de luchthaven. De vakbonden hebben overeenstemming bereikt met schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven over cao’s voor hun sector. Er wordt nu gesproken tussen afhandelingsbedrijven en vakbonden over een cao voor die sector. "Wij hebben ons ingespannen dat die partijen deze cao tot stand brengen", aldus een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen