Transport Online - Leerling van basisschool in Vlaardingen vindt doorgeladen vuurwapen in speeltuin

Leerling van basisschool in Vlaardingen vindt doorgeladen vuurwapen in speeltuin

Leerling van basisschool in Vlaardingen vindt doorgeladen vuurwapen in speeltuin
10-12-2020 17:32 | Binnenland | auteur Redactie

VLAARDINGEN - Een leerling van een basisschool in Vlaardingen heeft donderdag tijdens het buitenspelen in de speeltuin een doorgeladen vuurwapen gevonden. De politie doet onderzoek en doet een oproep voor informatie.

De leerling vond de vuurwapen tijdens de schoolpauze in de speeltuin aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen. Volgens de politie waren de leerling en de school zo slim om het wapen met rust te laten en gelijk de politie te waarschuwen. De agent die het wapen veilig heeft gesteld, concludeerde dat het om een geladen vuurwapen ging.

De politie doet forensisch onderzoek naar het wapen. Door het te onderzoeken op eventueel DNA, vingerafdrukken en schiettoetsen ermee te doen, hoopt de politie te achterhalen of het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Iedereen die informatie heeft die bij dit onderzoek zou kunnen helpen, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche van district Rotterdam Noord.

In de strijd tegen het vuurwapengeweld looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam sinds oktober 2019 beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen