Clicky

 
Transport Online - Minstens twee doden bij brand in gekraakt migrantenpand Barcelona

Minstens twee doden bij brand in gekraakt migrantenpand Barcelona

Minstens twee doden bij brand in gekraakt migrantenpand Barcelona
10-12-2020 10:03 | Buitenland | auteur Redactie

BARCELONA - Bij een grote brand die woensdagavond is uitgebroken in een door Afrikaanse migranten gekraakt pakhuis in een voorstad van Barcelona is minstens twee doden gevallen, meldt de brandweer. Daarnaast zijn er minstens zeventien gewonden, van wie er twee in kritieke toestand verkeren en vier in ernstige toestand. Van de 100 à 150 bewoners, zijn er pas rond de 60 geïdentificeerd. Tussen de 40 en 90 migranten worden nog vermist, heeft de krant El Periódico de Catalunya gemeld.

De brandweercommandant van dienst zegt dat de meeste gewonden zijn gevallen toen zij vanaf de verdiepingen naar beneden sprongen om de vlammenzee te ontvluchten. Als er mensen in de val zaten, kunnen die de brand volgens hem niet hebben overleefd vanwege de hevigheid van de vlammen.

Een Afrikaanse migrant genaamd Abdul, die het pand op tijd kon verlaten, zegt dat er met zekerheid mensen zijn die niet hebben kunnen ontsnappen. Volgens hem riepen drie of vier personen dat ze in de val zaten. De rook maakte het moeilijk om te ademen en ontsnappen naar het dak was moeilijk, vertelt de migrant aan El Periódico de Catalunya.

Instortingsgevaar

De brand werd iets voor 21.00 uur gemeld. Daarop rukten 20 brandweereenheden uit naar het pand in Badalona, een gemeente die aan de metropool is vastgegroeid. Volgens de commandant van de brandweer is de brand "vernietigend", en is er een reëel gevaar dat het pakhuis van drie verdiepingen instort. Die omstandigheden bemoeilijken het werk van het dertigtal brandweereenheden dat inmiddels is uitgerukt. De brandweer beschouwt de brand inmiddels als gestabiliseerd en hopen zo snel mogelijk het pand binnen te kunnen gaan.

Mensen uit de buurt zouden al lang hebben geklaagd over de situatie in en rond het pand waar de Afrikaanse migranten woonden. Burgemeester van Badalona Xavier García Albiol noemt de gebeurtenis een "tragedie" en wijst erop dat hij in augustus al ageerde tegen de "straffeloosheid" waarmee leegstaande panden worden gekraakt. Volgens lokale media wordt het oude pakhuis waar de brand is uitgebroken al 12 jaar gekraakt.

De brand is mogelijk ontstaan doordat de bewoners van het pand een vuur stookten tegen de kou. Volgens een getuige kan de brand ook zijn ontstaan door een gevallen kaars. Ook was er voor de brand een stroomstoring in het pand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions