Clicky


Zeer lange wachtrijen vrachtwagens richting Calais

Zeer lange wachtrijen vrachtwagens richting Calais [+foto&video]
09-12-2020 20:09 | Buitenland | auteur Redactie

CALAIS - "Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt", dat zegt woensdagmiddag eigen rijder Bienze tegen de redactie van Transport Online. Hij heeft dinsdag urenlang staan wachten om van Frankrijk naar Groot-Brittannië te komen. Als wij hem woensdagmiddag spreken is hij net wakker na een bizar lange werkdag op dinsdag. "Je staat urenlang stil er is geen doorkomen aan. Dit kost me gewoon een dag omzet!"

Vanwege extra controles, de normaal al drukke decemberperiode en vanwege de aankomende brexit en het feit dat veel consumenten en bedrijven nog net voor de brexit hun goederen willen bestellen en/of leveren naar en vanuit Groot-Brittannië zijn de afgelopen dagen de platforms in Calais volledig verzadigd geraakt. De oostelijke ringweg van Calais die naar de haven leidt, is volledig volgelopen met vrachtwagens.

Geschat wordt dat in de eindejaarsperiode er dagelijks zo'n 8.000 vrachtwagens tussen Frankrijk en Groot-Brittannië rijden.

Door de stilstaande vrachtwagens neemt ook de overlast door migranten in en rondom Calais weer toe. Verschillende vrachtwagens zijn al belaagd, ruiten ingeslagen, zeilen opengesneden en geprobeerd in de trailer te klimmen om ze naar het Verenigd Koninkrijk te komen. De overlast zou zich momenteel vooral beperken tot de avond en de nacht.

Drie stockageplaatsen voor vrachtwagens zijn geactiveerd (Ghyvelde en Saint Folquin op de A16, Setques op de A26).

Er staat op de A16 een file bijna vanaf de Belgische grens. Ook woensdagavond is het enorm druk op de A16.

De A16 is afgesloten voor vrachtwagens ter hoogte van de wisselaar nr. 57 (verbinding A16/A25), zij worden omgeleid naar Calais via de RN42 en A26. De oprit nr. 53 komende van de haven van Duinkerke is afgesloten.

De A16 moet, volgens Febetra, tussen Peupligues en de Belgische grens in beide richtingen absoluut vermeden worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions