Clicky

 
Transport Online - Vier nieuwe Volvo LNG-trucks voor HST Groep

Vier nieuwe Volvo LNG-trucks voor HST Groep

Vier nieuwe Volvo LNG-trucks voor HST Groep
09-12-2020 19:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ENSCHEDE - Allround logistiek dienstverlener HST Groep uit Enschede heeft onlangs vier LNG-trucks aan haar vloot toegevoegd. Het gaat om Volvo FH trekkers die worden ingezet voor nationaal- en internationaal transport. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van HST. De verlaging van de CO2-uitstoot op langere afstanden was voor HST een belangrijke reden om te investeren in LNG.

LNG als alternatief voor diesel

LNG staat voor 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Aardgas is één van 's werelds snelst groeiende energiebronnen en de schoonste fossiele brandstof. LNG als vervanger van diesel in trucks heeft dan ook een enorm potentieel. Het is een duurzaam alternatief voor diesel, de CO2-uitstoot is aanzienlijk lager en het bevat meer energie in vergelijking met diesel.

Volvo FH met 460 pk

HST heeft gekozen voor de Volvo FH LNG-trucks met 460 pk. De trucks rijden en leveren dezelfde prestaties als een dieseltruck, maar dan zuiniger en stiller. Bovendien is Volvo’s LNG-oplossing bewezen effectief: onderzoek van TNO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie, wees uit dat een Volvo LNG-truck 20 procent tot 23 procent CO2-reductie oplevert.

Duurzaamheid & innovatie

Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij HST. Naast de toepassing van onder andere multimodaal transport en zonnepanelen op de gebouwen, heeft het Twentse familiebedrijf begin dit jaar ook geïnvesteerd in een automatisch bandenspanningssysteem op alle opleggers. Met de komst van vier LNG-trucks, heeft HST wederom een stap gezet in het verder verduurzamen van haar logistieke processen. In 2009 ontvingen ze hiervoor als één van de eerste bedrijven de Lean & Green Award.

HST Groep is een Twentse logistiek dienstverlener in Enschede die haar opdrachtgevers ontzorgt in transport en logistiek. Alle logistieke disciplines onder één dak voor een totaaloplossing op maat: (inter)nationaal wegtransport, zeevracht, luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics. HST Groep telt ruim 370 medewerkers en is naast ISO 9001/14001-, AEO- en IATA-gecertificeerd.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden